Hlavní obsah

Kuchyň do „U“ v paneláku? Oresi je pro

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lidé se domnívají, že v malém prostoru nemohou mít rozlehlou kuchyňskou linku. Řešením je půdorys ve tvaru písmene „U“, který se vejde i na plochu 2150 x 2250 cm. Tedy i do starších paneláků.

Článek

Příkladem je kuchyň pana Petra, kterou nedávno realizovali v Oresi. Novou kuchyň potřeboval již mnoho let, ale její výměnu musel podřídit celkové rekonstrukci bytu a výměně panelového jádra. Jak šel čas, věcí přibývalo, kuchyň, která patřila k výbavě bytu, přestala vyhovovat i po stránce technické.

Při výměně jádra můžete změnit dispozice

„Nechali jsme vybourat umakartové jádro, což umožnilo změnit dispozice kuchyně, koupelny a toalety tak, jak jsme potřebovali. Posunutí kuchyňské stěny o pár centimetrů do původního prostoru koupelny a toalety přineslo až překvapivý efekt,“ konstatuje Petr.

Kuchyň Denim ve variantě Ceramica má zajímavý strukturální povrch

Se světlým povrchem pracovní desky příjemně kontrastují tmavá varná deska a fragranitový dřez

Paní Kamila kuchyně Oresiznala z reklam a viděla je také v pořadu Jak se staví sen. Vydala se proto do studia v Paláci Gemini na Praze 4, aby si kuchyně prohlédla a na místě si je „osahala“. A zaujala ji tady kuchyně Denim z prémiové třídy Livanza.

Vlevo vedle dřezu je myčka, vpravo se ukrývá pračka

Vsadili na spolupráci s odborníky

„Ve studiu se nás ujali prodejci, vyptali se nás na velikost prostoru, kde bude kuchyňumístěna, jestli často vaříme, kolik nádobí a potravin potřebujeme uložit, zda využíváme myčku. Potom nám vysvětlili, jak by na sebe měly navazovat jednotlivé pracovní zóny, našli tu místo i pro pračku a kuchyň nám naplánovali do tvaru písmene „U“,“ vypráví Petr.

V rohové části, za dvířky, které po otevření zajedou do skříňky, se ukrývá výsuvný úložný systém

Půdorys dispozice kuchyně

3 D vizualizace kuchyně, které dostávají klienti Oresi zdarma

3 D vizualizace kuchyně, které dostávají klienti Oresi zdarma

3 D vizualizace kuchyně, které dostávají klienti Oresi zdarma

Kuchyně Denim z prémiové třídy Livanza můžete mít i v šedé variantě

Pokud by se pan Petr rozhodl pro dřevodekor v hnědé variantě, v nabídce kuchyní Oresi je také střední třída kuchyní Dolti s modelem Etniq

Módní trendy v designu

„Já jsem tou kuchyní nadšený, oba totiž máme rádi tmavší barvy a tenhle nábytek má zajímavý strukturální povrch v příjemně tmavě hnědé barvě. Trendově šedé provedení Denimu je také zajímavé, ale nám prostě učarovala ta hnědá varianta,“ říká Petr. A nezbývá než dodat, že si vybral správně. Kuchyně odpovídá současným módním trendům, které preferují tmavé barvy, a navíc je nadčasová.

Související témata:

Načítám