Hlavní obsah
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Kuře na cibuli? Tahle dobrota se zavděčí všem odpůrcům mytí nádobí! Vše se totiž peče v jednom pekáčku.

20 min.
Příprava
52 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 ks kuřecích stehen
  • 800 g brambor
  • 5 ks cibule
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka kmínu
  • 1 špetka pepře
  • 1/2 lžičky grilovacího koření
  • 1 ks vejce
  • 1 trochu mléka
  • 3 lžíce oleje
Článek

Postup

01.

Brambory oloupejte, nakrájejte na měsíčky a vyskládejte je na dno vymaštěného pekáčku (kdo má radši měkké a úplně hotové brambory, tak je před pečením krátce povaří). Na brambory vyskládejte kolečka cibule.

02.

Kuřecí maso osolte, opepřete, nakmínujte, okořeňte z obou stran a položte na vrstvu cibule. Pekáček zakryjte víkem nebo alobalem a pečte, v předehřáté troubě, na 220 stupňů Celsia 40 minut.

03.

Poté alobal sundejte a kuře pomažte rozšlehanou směsí vejce a mléka, bude mít pak krásně křupavou kůrčičku. Dopečte ještě asi 12 minut a podávejte. Jednoduché, ale přitom geniální!

Související témata:

Načítám