Hlavní obsah

Kuře s jablky a švestkami

Hodnocení:
(4)
Foto: Ondřej Hošt
Doba přípravy
25 minut
Doba vaření
1 hodina 10 minut
Náročnost
nízká

Jablka, sušené švestky a kuře. To je skvělá kombinace, kterou s námi určitě vyzkoušejte. Pochutnáte si s celou rodinou stejně jako my.

Ingredience pro:
4 porce
  • 1 kuře
  • 4 jablka
  • 150 g sušených švestek
  • 200 ml bílého vína
  • 1 lžíce vepřového sádla
  • 1/2 lžičky mleté skořice
  • 4 lžíce nasekané petrželky
  • 1 stroužek česneku
  • pepř
  • sůl
Článek

Postup

Krok 1: Nejdříve kuře omyjte a osušte a podle potřeby nezapomeňte z kůže dočistit zbytky peří, které zůstávají zejména na nohách. Kousek sádla smíchejte se skořicí, solí a pepřem a kuře touto směsí celé potřete. Pak smíchejte prolisovaný nebo jemně nasekaný česnek a petrželku a tímto kuře potřete vevnitř. V případě, že budete péct kuřecí čtvrtky jako my, potřete je z horní strany sádlem a zespodu česnekem.

Foto: Ondřej Hošt

Krok 2: Kuře vložte do většího pekáčku, podlijte bílým vínem a dejte asi na 40 minut péct do trouby vyhřáté na 180 stupňů Celsia. Během pečení ho nezapomeňte pravidelně výpekem přelévat!

Krok 3: Jablka omyjte, zbavte jádřinců a nakrájejte na měsíčky, švestky můžete v případě, že jsou hodně velké, nakrájet na poloviny. Předpečené kuře vyndejte z trouby a obložte ho švestkami a jablky a dejte péct na dalších asi 20 minut. Pak přidejte i zbylou petrželku a nechte dopéct ještě asi 10 minut – kdybyste ji přidali dříve, snadno by se spálila.

Foto: Ondřej Hošt

Krok 4: Upečené kuře podávejte obložené ovocem a přelité výpekem. Jako příloha se hodí rýže.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek