Hlavní obsah

Kuřecí perkelt

Hodnocení:
(8)
Foto: David Háva
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
40 minut
Náročnost
nízká

Romská kuchyně nabízí spoustu pokrmů plných luxusních chutí. Co říkáte na pikantní perklet? Dáte mu šanci?

Ingredience pro:
6 porcí
Na perkelt
  • 1 kuře
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • 1 lžička mleté pálivé papriky
  • 2 lžíce sádla
  • sůl
  • pepř
  • 4 rajčata
  • 2 zelené papriky
  • 1 cibule
Na noky
  • 300 g hladké mouky
  • sůl
  • 1 vejce
Článek

Postup

Krok 1: Cibuli nakrájejte nadrobno a dejte ji do hrnce, ve kterém jste nechali rozehřát sádlo. Opečte ji, přidejte mleté papriky a promíchejte. Přidejte naporcované kuře, osolte, opepřete, zalejte vodou, přiklopte a duste téměř doměkka. Pak přidejte do hrnce nakrájené papriky, rajčata a dál duste, dokud se zelenina téměř nerozvaří.

Krok 2: Mezitím připravte noky. Mouku smíchejte s vejcem, solí a trochou vody. Těsto by mělo být husté asi jako na halušky. Pak ho přes síto na halušky nalejte do vroucí vody. Hned jak noky vyplavou, vyberte je děrovačkou. Perkelt podávejte s hotovými noky.

Tip: Perkelt se podává i s tradičními plackami mirakľa, které se připravují z vody, mouky a soli. Pečou se na kovovém plátu.

Vsadíme se, že jste při čtení receptu dostali chuť na halušky, vyzkoušejte ty pravé brynzové.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek