Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Nastartujte se kuřecí polévkou plnou masa, zeleniny a fazolí. Celý hrnec vás přijde zhruba na stovku a nasytí přitom celou rodinu.

20 min.
Příprava
2 hod.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
6 porcí
  • 2 ks kuřecích čtvrtek
  • 1,5 lžičky soli
  • 2 ks bobkového listu
  • 3 kuličky nového koření
  • 2 ks cibule
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 snítky čerstvých bylinek
  • 4 řapíky řapíkatého celeru
    9
  • 2 ks mrkve
  • 2 stroužky česneku
  • 1 plechovka fazolí
  • 200 g kapusty
  • 1 špetka pepře
  • 1 ks citronu
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Najemno pokrájenou cibuli nechte změknout na troše oleje, přidejte omyté kuře, jedenapůl litru vody, sůl, bobkový list, nové koření a snítku čerstvé bylinky (já jsem dala rozmarýn a saturejku) a povařte asi 1,5 hodiny doměkka.

02.

Mezitím si očistěte zbylou zeleninu. Z hrnce vyndejte kuře, naopak přidejte nasekaný česnek, pokrájený řapíkatý celer a mrkev a nechte dál vařit. Zatím oberte maso, a jakmile je zelenina měkká, vraťte ho spolu se scezenými fazolemi a natrhaným kadeřávkem nebo kapustou (středové košťály odstraňte) do hrnce prohřát.

03.

Dochuťte čerstvě mletým pepřem a citronovou šťávou.

Tip: Spolu s cibulovým základem opečte i drcené nebo čerstvé sekané chilli. Polévce dodá příjemný říz a pěkně vás prohřeje.

Šetříte teď nejen kalorie, ale i peníze? Inspirujte se ve článku 1 kuře = 3 jídla: Takhle ušetříte a využijete všechno!

Související témata:

Načítám