Hlavní obsah
4,5
(4)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Nastartujte se kuřecí polévkou plnou masa, zeleniny a fazolí. Celý hrnec vás přijde zhruba na stovku a nasytí přitom celou rodinu.

20 min.
Příprava
2 hod.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
6 porcí
  • 2 ks kuřecích čtvrtek
  • 1,5 lžičky soli
  • 2 ks bobkového listu
  • 3 kuličky nového koření
  • 2 ks cibule
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 snítky čerstvých bylinek
  • 4 řapíky řapíkatého celeru
  • 2 ks mrkve
  • 2 stroužky česneku
  • 1 plechovka fazolí
  • 200 g kapusty
  • 1 špetka pepře
  • 1 ks citronu
Článek

Postup

01.

Najemno pokrájenou cibuli nechte změknout na troše oleje, přidejte omyté kuře, jedenapůl litru vody, sůl, bobkový list, nové koření a snítku čerstvé bylinky (já jsem dala rozmarýn a saturejku) a povařte asi 1,5 hodiny doměkka.

02.

Mezitím si očistěte zbylou zeleninu. Z hrnce vyndejte kuře, naopak přidejte nasekaný česnek, pokrájený řapíkatý celer a mrkev a nechte dál vařit. Zatím oberte maso, a jakmile je zelenina měkká, vraťte ho spolu se scezenými fazolemi a natrhaným kadeřávkem nebo kapustou (středové košťály odstraňte) do hrnce prohřát.

03.

Dochuťte čerstvě mletým pepřem a citronovou šťávou.

Tip: Spolu s cibulovým základem opečte i drcené nebo čerstvé sekané chilli. Polévce dodá příjemný říz a pěkně vás prohřeje.

Šetříte teď nejen kalorie, ale i peníze? Inspirujte se ve článku 1 kuře = 3 jídla: Takhle ušetříte a využijete všechno!

Reklama

Související témata:

Načítám