Hlavní obsah
Foto: Hihitetlin, Shutterstock.com

Foto: Hihitetlin, Shutterstock.com

Nejlepší zelenina je čerstvě utržená ze zahrádky nebo z trhu. A když ji smícháte s olivami a citronovou zálivkou, máte hned skvělý lehký oběd.

15 min.
Příprava
5 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 ks květáku
  • 1 ks červené papriky
  • 1/2 ks brokolice
  • 50 g pórku
  • 1 hrst cherry rajčat
  • 1 hrst černých oliv
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička cukru
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 1 lžička soli
Neobsahuje alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Květák rozdělte na růžičky a uvařte v osolené vodě téměř doměkka a zchlaďte ho. Papriku nakrájejte na proužky, pórek na kolečka.

02.

 Olej smíchejte s citronovou šťávou a dochuťte cukrem, solí a pepřem. Nakonec všechny suroviny zlehka  promíchejte i s olivami v hlubší míse.

Načítám