Hlavní obsah

Kvítí, které neuvadne? Vpusťte florální vzory do vaší skříně

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Reklama

Než zase na okenní parapet postavíte truhlík s červenými muškáty a do vázy vložíte vlastnoručně vypěstované slunečnice, přikryje krajinu sněhová peřina. To ale neznamená, že ve vašem šatníku nemůže rozkvést hotový ráj.

Článek

Zvýšený zájem o rostlinnou říši projevují kromě botaniků také módní návrháři. Jarní a letní kolekce by bez květinových potisků mohly jen stěží existovat, jenže florální motivy se objevují také v řadách určených pro aktuální sezonu. Nenechte si uniknout veselé halenky, šaty nebo péřové bundy.

Květiny do každého počasí!

I když se může květinový vzor na péřové bundě jevit trochu jako módní paradox, budete jej v této kombinaci vídat čím dál častěji. Zimní příroda barvami opravdu neplýtvá, tak proč si nerozzářit den alespoň díky nápaditému outfitu?

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: rolák Mohito, 399 Kč; bunda Reserved, 1299 Kč; kalhoty C&A, 998 Kč; kabelka Lindex 499 Kč; boty H&M, 1799 KčFoto: Jakub Jurdič

Barevná paleta 

Ani květované sukně nezmizely z prodejen. Milovnice bavlněných barevných punčoch mohou zajásat, protože k nim skvěle pasují. Vyzkoušejte netradiční spojení červených a petrolejových odstínů i huňatý svetr, který vás zahřeje v ranních mrazech.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: náušnice Six, 149 Kč; svetr H&M, 1799 Kč; kabelka Reserved, 399 Kč; sukně C&A, 550 Kč; punčocháče Lindex, 399 Kč; boty Reserved, 1199 KčFoto: Jakub Jurdič

Sportovní elegance

S dlouhými šaty nikdy nešlápnete vedle, a protože se jedná o kousek, který se hodí snad úplně ke všemu, můžete k nim obout elegantní kozačky nebo pohodlné tenisky. V současné nabídce převládají splývavé modely s dlouhými rukávy a ani volánkové nejsou výjimkou.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: šaty Reserved 1299 Kč; tenisky Vans, prodává Humanic, 1499 Kč Foto: Jakub Jurdič

Minisukně v zimě 

Pyšníte se štíhlými nožkami? Pak není důvod vaše přednosti v chladném počasí zahalovat. Ke květinové minisukni oblékněte teplé punčocháče a zachumlejte se do moderního kabátu, který připomíná beránčí srst.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: tričko C&A, 250 Kč; kabát Marks & Spencer, 1799 Kč; sukně C&A, 250 Kč; punčocháče Lindex, 399 Kč; mokasíny Andres Machado, prodává Humanic, 999 KčFoto: Jakub Jurdič

Džíny v originálním pojetí 

Romantická halenka s kanýry vynikne s klasickým denimem. Vsaďte na džíny s vysokým střihem. Bokovky sice slavily letos spolu s dalšími trendy devadesátých let návrat, ale v nynějším počasí nepředstavují ideální volbu. Originální look vytvoříte ohrnutím nohavic, ze kterých mohou nenápadně vykukovat punčochy či ponožky.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: halenka Marks & Spencer, 1299 Kč; pásek Marks & Spencer, 349 Kč; džíny Levi’s, 1899 Kč; punčocháče Lindex, 399 Kč; boty Pat Calvin, prodává Humanic, 1899 KčFoto: Jakub Jurdič

Náš tým a poděkování

  • Foto - Jakub Jurdič
  • Modelka - Viola S. (Pure Model Management)
  • Styling - Jan Boublík
  • Vizáž - Linda Chudomelová

Za poskytnutí prostor k focení děkujeme Botanické zahradě Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy, Na Slupi 433/16, Praha 2.

Jedním z nejdůležitějších doplňků aktuální sezony jsou bezpochyby punčocháče. Jaké vzory a barvy právě frčí? 

Reklama

Načítám