Hlavní obsah

Kvíz: Milujete legendární Lásku nebeskou? Otestujte se, jak dobře si pamatujete postavy a příběhy

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hvězdné obsazení a dokonalý soundtrack nejsou jediné důvody, proč tenhle film už 20 let milují diváci po celém světě. Ukazuje totiž, že láska je všude kolem nás, stačí se dobře dívat. Snímek patří k Vánocům stejně jako bramborový salát a koledy. Znáte ho dobře?

Článek

Je pár věcí, které k Vánocům neodmyslitelně patří. Mimo jiné i několik ikonických filmů či pohádek. A jedním z nich je romantický snímek Láska nebeská. Natočil ho režisér Richard Curtis, letos oslavil dvacet let od premiéry a v kinech se objevil v remasterované verzi. Mozaika menších příběhů, které ukazují, že má láska mnoho podob, se postupně skládá do velkého obrazu a nakonec se všichni aktéři sejdou ne v jedné posteli, ale na letišti. Už jste letos tento film viděli a troufnete si otestovat, jak jednotlivé milostné příběhy znáte?

1. Zpěvák Billy Mack a jeho manažer Joe jsou roztomilá dvojice. Billy natočí vánoční verzi písně Love Is All Around a stane se z ní hit. Mohl by sice slavit na party u hvězdy pop-music, dá však přednost popíjení a sledování porna s Joem. Čí večírek opustil?
2. Svatba Juliet a Petera je nádherná a postará se o to i ženichův svědek Mark. Jako překvapení na obřad zařídí kapelu hrající All You Need Is Love. Jenže Juliet si myslí, že ji Mark nemá rád. Kdy zjistí, že ji naopak zoufale a beznadějně miluje?
3. Spisovatel Jamie zjistí, že ho manželka podvádí s jeho bratrem, a odjede psát knihu na letní byt do Francie. Jako hospodyně se tam o něj stará mladá žena, která neumí anglicky, on zase nemluví její rodnou řečí. Navštěvuje však kurzy a následně ji přijede požádat o ruku. Svědkem je celá rodina i lidé z okolí. Jaký jazyk se Jamie kvůli Aurélii naučil?
4. Harry má spokojené manželství s Karen, když však o něj začne jevit zájem sexy sekretářka Mia, nechá se zlákat. A třebaže k ničemu závažnému nedojde, Karen zjistí, že je něco v nepořádku: v kapse mu najde krabičku s náhrdelníkem, jenže pod stromečkem se šperk neobjeví. A ona pochopí, že ho dal jiné ženě. Co daroval jí?
5. Ministerský předseda David je svobodný muž a okouzlí ho asistentka Natalie. Když zjistí, že ji obtěžuje americký prezident, ukáže, že se nelekne silnějšího soupeře. V proslovu řekne, že Británie je možná malá země, ale je to země Shakespeara, Churchilla, Beatles, Seana Conneryho, Harryho Pottera, pravé nohy David Beckhama a...
6. Daniel oplakává milovanou ženu a stará se o vyženěného syna Sama. Tomu se po mamince také stýská, ale zároveň se zamiloval do spolužačky. Na jaký hudební nástroj se naučí, aby dívku s nádherným hlasem oslnil?
7. Sarah pracuje v reklamní agentuře a od první chvíle miluje sympatického kolegu Karla. Na večírku přeskočí jiskra a on ji doprovodí domů. Schyluje se k milování, ale všechno zmaří:
8. Colin má pocit, že mu u britských žen pšenka nekvete, a rozhodne se zkusit štěstí za oceánem. Tam to okamžitě klapne a v baru v Milwaukee potká nádherné dívky. Čím se baví, než všichni skončí v jedné posteli?
9. John a Judy se seznámí v práci, kde spolu vedou dlouhé hovory, a vzájemné sympatie jsou stále evidentnější. Pikantní je, že jsou u toho často velmi málo oblečení... Co je jejich povolání?
10. Speciální postava je prodavač Rufus, u kterého Harry pro svou sekretářku kupuje šperk. Řádně se u toho zapotí, protože Rufus si dává načas a balení dárku si užívá. Kdo pečlivého prodavače hraje?

Tak co, máte všechny odpovědi zkontrolované? Pokud ano, vyhodnoťte si test.

Související témata:
Vánoční filmy

Načítám