Hlavní obsah
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Sladké řezy podtržené kyselou příchutí citronu. To je recept na dnešní pečení.

15 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech
Těsto
  • 6 ks vejce
    3
  • 200 g cukru moučka
  • 200 g másla
    7
  • 100 g muškátového oříšku
    8
  • 150 g polohrubé mouky
    1
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 1/2 sáčku prášku do pečiva
    1
  • 1 lžíce citronové šťávy
Krém
  • 300 ml smetany ke šlehání
    7
  • 2 lžičky ztužovače šlehačky
  • 2 sáčky vanilkového cukru
  • 1 lžíce citronové šťávy
Na ozdobu
  • 1 lžíce kakaa
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Máslo s cukrem a žloutky vyšlehejte, přidejte mleté ořechy, vanilkový cukr, šťávu z citronů, prášek do pečiva, polohrubou mouku a sníh z bílků. Nalijte na plech vyložený pečicím papírem a pečte asi 20 minut na 180 stupňů Celsia. Nechte zchladnout.

02.

Poté vyšlehejte šlehačku spolu se ztužovači, vanilkovým cukrem a lžící citronové šťávy. Krémem řezy potřete, a vše ještě posypte kakaem nebo strouhanou čokoládou. Nechte odpočinout v chladu a podávejte.

Je vám po vymačkání šťávy z citronu líto zbytek vyhodit, ale nevíte co s ním? Koukněte na naše video, kde se dozvíte, jak zužitkovat celý citron do posledního kousíčku.

Související témata:

Načítám