Hlavní obsah

Lakovky v pánském i dámském stylu: módní držák, který nezklame!

Foto: Stradivarius

Lakovky jsou sexy, elegantní i kombinovatelné s čímkoliFoto: Stradivarius

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jaro je ještě daleko, a tak potřebuje váš šatník šik vzpruhu. Černý lesk v podobě kotníčkových bot, mokasín i lodiček dodá na eleganci i sex-appealu.

Článek

Když se řekne lakýrky, představíte si třeba klasické pánské společenské boty, které se nosí pouze ke smokingu. Nebo boty, kterých jste si užily dost jako děti do divadla.

Provedení v černém laku odjakživa vyvolává představu významné události. Jenže, současná móda si ráda hraje. Slučuje nejrůznější styly: mikiny a štras, šaty a tenisky nebo třeba lakované provedení bot, co si můžete vzít kamkoli a k čemukoli.

V uličnickém stylu

Když je řeč o kombinování protichůdných stylů: momentálně jsou největším módním hitem těžké vojenské boty ve stylu Dr.Martens, které zažívaly svou největší popularitu během 90. let, v doprovodu lakovaného povrchu. Když si představíte, že se pánské lakované boty nosí i na ty nejslavnější ze slavných příležitostí, je takový módní nápad vlastně docela rebelský.

Navždy trendy

Černé kotníčkové boty na podpatku nepodléhají střídavým trendům, které vydrží sotva pár měsíců. S podobnou jistotou můžete investovat i do jejich lesklé verze, protože se dá sladit s kalhotami širokými i úzkými, šaty či sukní. Prostě, když nevíte od podzimu přes mírnou zimu až do jara, co na nohy, kotníčkové lakované boty jsou tou pravou volbou.

Z pánského šatníku

Polobotky zvané „oxfordky“ můžete se silnějšími ponožkami unosit klidně během mírnější zimy. Na jaře a během podzimu ale s nimi uděláte největší parádu. Stylově odkazují na klasickou obuv britských gentlemanů, proto není divu, že je miluje třeba Victoria Beckham.

À la padesátá léta

Mokasíny v lakovaném provedení alias penny loafers v angličtině (protože do okraje horní části bot se dala vložit mince, odtud název penny), nosili v 50. letech hlavně američtí chlapci a dívky, co se scházeli v mléčných barech a tancovali rokenrol. Zhruba před třemi lety se éra mokasínů opět vrátila na módní výsluní, i v jejich původní lesklé variantě.

Střevíčky na den i večer

Už dávno neplatí, že lodičky v černém lesku smíte nosit pouze na glamour večerní akce. Třeba se silnějšími punčochami a v doprovodu pouzdrové sukně jsou zcela vhodné i během dne.

Sexy tradice

Lakovky na podpatku pro večerní nošení nepatří k módním výstřelkům, ale nic to nemění na tom, že jsou velmi svůdné. Je tedy potřeba ladit zbytek oblečení a šperků opatrně, abyste nepůsobily zbytečně lacině. Pokud se vám lakové provedení večerních bot líbí, ale toužíte po decentnější variantě, zvolte nižší podpatek, kterým nic nezkazíte.

Jakému stylu lakýrek dáváte přednost? Napište nám!

Reklama

Načítám