Hlavní obsah

Legendární šátek je zpět. Noste bandanu na krku, zápěstí i na kabelce!

Foto: Profimedia

Je čas na stylový šátek jménem bandana. Víte, jak ho nosit? Poradíme vámFoto: Profimedia

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bandana. Šátek, který dříve symbolizoval americký Divoký západ. Od kovbojů se přenesl léty až na přehlídková mola a vám by tato legenda mezi doplňky neměla chybět.

Článek

Bandanu nosí příslušníci motorkářských gangů, tanečníci, milovníci klasického rocku, modelky, ale i ženy, které svůj život zasvětily byznysu. Bandana je šátek pro každého. Bandana je zpátky a je tolik zábavných způsobů, jak ji nosit.

Tento šátek se vyznačuje tradičním vzorem paisley, čtvercovým tvarem a dvoubarevnou kombinací (nejčastěji spojení bílé a červené nebo bílé a černé). A díky jeho menšímu rozměru a možnosti nosit jej na mnoho zábavných způsobů si ho zkrátka zamilujete.

Bandana na krku

Omotat si šátek okolo krku není žádná novinka. My doporučujeme nosit ho buď „na piráta“ jako Jack Sparrow, nebo úplně napevno u krku, jako kdyby vás zrovna škrábalo v krku. Druhý zmíněný styl je opravdu in!

„Bandana je skvělá! Úžasně vypadá, pokud ji uvážete těsně ke krku a zkombinujete s obyčejným trikem s výstřihem do V a delším řetízkem. Stylové a ženské,“ říká stylistka Veronika Králová.

Foto: Archiv firem

Černobílá varianta bandany se skvěle kombinuje. Zkuste třeba ke klasické bílé košili. Na foto (zleva): Pull&Bear, 299 Kč, ASOS, 228 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Milovníci jasnějších barev by měli vsadit na červenou. Na foto (zleva): Topshop, 160 Kč, ASOS, 228 KčFoto: Archiv firem

Bandana na ruce

Udělejte z bandany jednoduchý a netradiční šperk a ovažte si ji okolo zápěstí nebo na paži místo náramku. Velmi jednoduché, přesto nepřehlédnutelné.

Foto: Archiv firem

Chcete-li šátek uvázat okolo zápěstí, volte menší rozměr. Na foto (zleva): Bershka, 199 Kč, Mango, 249 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Bandana jde s dobou a nabízí nyní mnoho barevných variant. Na foto (zleva): Topshop, 160 Kč, Mango, 299 KčFoto: Archiv firem

Bandana na kabelce

Nikde není psáno, že se šátek musí nosit jen na těle. Ozdobte vaši kabelku! Stačí ledabyle uvázat na bok nebo omotat kolem ucha. Detail, který udělá hodně parády.

Foto: Archiv firem

Nevíte, jakou barevnou kombinaci zvolit? Nevadí. Pořiďte si klidně šátky dva! Na foto (zleva): Pepe Jeans, 2-pak, 699 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Bandana je doplněk na celý rok. Na foto (zleva): Bershka, 349 Kč, ASOS, 228 KčFoto: Archiv firem

Je pro vás šátek také neocenitelným doplňkem? Svěřte se nám!

Reklama

Související témata:

Načítám