Hlavní obsah

Letní botky pro romantičky? Jedině s květinou!

Foto: thinkstock

Květinové ozdoby dodají letním botám svěží šmrncFoto: thinkstock

Reklama

Už mockrát jsme psali o tom, že k létu patří květiny, jejichž motivy se odráží v módním světě. Ať už v podobě potisků, netradičních vzorů i květinových aplikací. A právě na ty jsme se zaměřili při výběru dalších letních botiček.

Článek

Přestože obchodní domy a řetězce už pomalu začínají s výměnou letních kolekcí za podzimní, mezi obuví se ještě dají najít skvělé kousky. A mnohdy i ve slevách! Proto s výběrem neváhejte, vždyť léto ještě nekončí. Tady jsou květinové modely, které zaujaly nás.

Květina jako osvěžující prvek

Krajková, tylová, semišová, kožená i s kamínky. Taková může být květinová aplikace, která zdobí letní botičky. A ty by měly pasovat k vašemu celkovému outfitu. Proto dbejte i na velikost daného květu. Může působit velice jemně a elegantně, ovšem na druhé straně dokáže podtrhnout vaši extravaganci. Ke kostýmku do práce tak raději volte klasické kožené lodičky nebo boty na klínku s decentní ozdobou, kdežto na večírek si klidně pořiďte vysoké jehly s výraznými barevnými květy.

„Jedním z typických znaků letní kolekce Baťa je zaostření na detail. Velké květinové téma se tu prolíná nejen v podobě potisků, ale také jako výrazné květinové aplikace, které botu oživí a učiní z ní nepřehlédnutelný prvek,“ říká Zuzana Šimková ze společnosti Baťa.

Patříte-li ale k ženám, kterým noha trochu přerostla, a potřebujete větší velikost, poohlédněte se třeba po značce Cliché Shoes. „Primárně se specializujeme na obuv velikostí 38 až 44 a při designování modelů se často potýkáme s problémem, aby bota nevypadala ve větších velikostech robustně. Květinová aplikace na přední části tuto botu vždy zaručeně zjemní a opticky zmenší,“ radí ředitelka obchodu Linda Vaňková a dodává, že takové kousky navíc podtrhnou ženskost jejich nositelky.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Deichmann 549 Kč, Baťa 1399 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firmy

Na foto (zleva): vše Debenhams 2750 Kč, 1780 KčFoto: archiv firmy

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Accessorize 1000 Kč, Asos 1750 KčFoto: archiv firem

Foto: cliche shoes

Na foto (zleva): vše Marc 2380 Kč, 2130 KčFoto: cliche shoes

Sandálky a žabky pro pohodlnou chůzi

Velice rozpustile a hravě působí květinové aplikace na žabkách, páskových sandálkách i balerínkách. Navíc při výběru těchto modelů se nemusíte bát veselých a výrazných barev, jako jsou třeba červená a lososová. Skvěle totiž oživí každý outfit, ať už jeho základem budou kalhoty či kraťasy, anebo letní sukně a stylové maxi šaty až na zem. Obout je tak můžete na běhání po městě, na letní piknik v přírodě i k plavkám u moře.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Baťa 499 Kč, Deichmann 449 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Baťa 99 Kč, Deichmann 449 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Deichmann 449 Kč, Reserved 399 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): F&F 389 Kč, Debenhams 300 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Deichmann 249 Kč, Debenhams 450 KčFoto: archiv firem

Klínek pro menší postavy i podpatky na party

Potřebujete opticky prodloužit nohy a vypadat vyšší, ale na vysoké kramfleky jste si dosud nezvykly a bolí vás z nich chodidla? Ideální alternativou je o něco pohodlnější a stabilnější klínek, který může být z nejrůznějších materiálů. Pro letní měsíce se báječně hodí korkové, provázkové i dobře omyvatelné gumové. Zkrátka boty na klínku jsou univerzální obuví a budou se vám hodit téměř ke všemu.

Zato při výběru botiček na večírky a letní party se rozhodně nedržte při zemi. Vždyť kdy jindy byste si mohly nejvíce užít a dopřát lodičky na vysokém podpatku, abyste ohromily okolí? A máme tu ještě jeden tip! Chcete-li skutečně zazářit, kombinujte květinové ozdoby třeba s hadím vzorem, blyštivými kamínky nebo průsvitnými materiály, které jsou mimochodem letos aktuální, jak už jsme psali zde.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Deichmann 349 Kč, Debenhams 1750 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firmy

Na foto (zleva): vše Deichmann 549 Kč, 299 KčFoto: archiv firmy

Foto: botyk

Na foto (zleva): Bronx 1250 Kč, Gioseppo 1290 KčFoto: botyk

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Deichmann 449 Kč, Debenhams 3860 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Asos 2250 Kč, Debenhams 1250 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Debenhams 900 Kč, Asos 2250 KčFoto: archiv firem

Foto: Carollini

Na foto (zleva): vše Menbur 1490 Kč, 1899 KčFoto: Carollini

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Deichmann 599 Kč, Asos 1750 KčFoto: archiv firem

A jak se líbí boty s květinami vám? Vybraly byste si dnes?

Reklama

Související témata:

Načítám