Hlavní obsah

Letní móda pro zralé ženy

Foto: Thinkstock

Co sluší zralým ženám?Foto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hitem letošní jarní a letní sezóny jsou veselé, hravé vzory a netradiční střihy. A pokud si myslíte, že podobná móda náleží jen -náctiletým dívkám, jste na omylu! Představujeme vám módní novinky, které jsou pěkně odvážné a trendové, ale zároveň určené ženám jakéhokoli věku!

Článek

Mnoha ženám se stává, že „zamrznou“ na určitém módním stylu, který není úměrný jejich věku, aniž by si to uvědomovaly. Oblékáte se příliš usedle, anebo naopak nepřemýšlíte nad léty, a klidně se zahalíte do růžových šatiček se srdíčky? Máme pro vás řešení. Ve spolupráci se stylistkou jsme se pokusili najít zlatou střední cestu a návod, jak správně kombinovat módní motivy, abyste vždy vypadaly perfektně, bez chybičky, a to klidně v pestrém, vzorovaném outfitu!

Veselé vzory jsou in

„Ženy by se měly vždy oblékat úměrně ke svému věku, a nejvíce to samozřejmě platí s přibývajícím věkem. Ale rozhodně to neznamená, že by tím móda pro dámy musela přestat být zábavou. Stačí se držet pár jednoduchých, osvědčených pravidel, a móda bude velkou legrací – i vaše okolí si toho velmi rychle všimne," říká stylistka Barbora Růžičková. Nebojte se extravagantních motivů a dejte průchod svému vkusu i osobnosti, ať už je vám, kolik chce, na věku nezáleží!

Foto: archiv firemNa fotce Arrival, HalensBez čeho se neobejde dámský šatník?

„Základem by měly být košile různých střihů a tvarů, tuniky nebo elegantní topy. Zapomeňte však na upnutá trička, která nelichotí žádné, která nemá naprosto bezchybnou postavu," radí dále stylistka. Topy správného střihu jsou skvělá cesta k tomu, podtrhnout přednosti a zároveň skrýt nedostatky linie. Rozhodně se nebojteobrazců, ale ani barev, začněte jemnými, pastelovými, hlavně se však snažte být kreativní ve výběru střihu.

Foto: archiv firmy

Na fotce HalensFoto: archiv firmy

Dalším typem oblečení by mělo být dokonale padnoucí sáčko. A je jedno, jestli dáte přednost abstraktnímu potisku nebo konkrétním vzorům. Oděvní firmy jsou v posledních sezonách na saka opravdu štědré. „Černá barva je sice klasika a nic s ní nezkazíte, ale na léto zkuste sáhnout také po béžové, velmi slušivé bílé nebo saku v námořnickém stylu s tenkým modrým proužkováním.

Foto: archiv firem

Na fotce Aniston, PromodFoto: archiv firem

Pozor na typ oblečení: košilka a sako doplněné o kalhoty nebo šaty jsou dobrá volba, ale opatrně s volným oblečením, které dělá beztvarou postavu, a vůbec proto ženským křivkám nelichotí," doplňuje stylistka. Vsadit byste měly také na abstraktní vzory, a to i ty různobarevné, jelikož u nich neplatí pravidlo, že je žena od x let nahoru nemůže nosit.

Foto: archiv firem

Na fotce Vero Moda, PromodFoto: archiv firem

Elegance podtržená vhodným motivem

Letos jsou módní velmi výrazné, odvážné barvy a tvary, přičemž opět ani trochu nezáleží na věku. Pokud se však zrovna necítíte na příliš odvážné barvy, nic nepokazíte tím, pokud se budete držet pravidla „tón v tónu“. Barvami nešetřete u šátků a šál nebo šperků. Zelenou mají květinové vzory, kostky, puntíky a další.

Foto: archiv firem

Na fotce Apart, S.OliverFoto: archiv firem

Doporučení stylistky: Výše zmíněné doplňky jednoduše odpoutají pozornost od problematických partií těla, a hlavně celý outfit nádherně okoření. S trochou píle se postupně naučíte mít pro barevné kombinace cit a začnete experimentovat s kombinacemi barev. Pokud si už na více vzorů a barev troufnete, je vždy lepší nosit kostky + pruhy než se pouštět do variant, které nemusí stoprocentně ladit (například sukně s abstraktními motivy a top s motýly a tak dále). Pokud máte například větší pozadí, vezměte si na horní část těla vzory a barvy a spodní část držte v jednoduchých, nenápadných barvách, jako jsou béžová, černá nebo šedá. Tedy „divočte“ v horní části těla, to samozřejmě platí i naopak pro menší pozadí a větší ramena nebo poprsí.

Rady na závěr:

  • Pokud patříte mezi milovnice sukní, v pořádku, ale pro jistotu se vyhněte délkám kratším než těsně nad kolena.
  • Nezapomeňte, že jednou z nejdůležitějších záležitostí je volba vhodných doplňků – umí zázraky! Můžete se na nich opravdu vyřádit, takže směle do toho!

Pamatujte, že s přibývajícím věkem rozhodně nekončí možnost oblékat se podle svého gusta a momentální nálady. Ženy zralého věku by měly využívat jedné ze svých nejúčinnějších zbraní – umění elegance…

Reklama

Související témata:

Načítám