Hlavní obsah

Letní výbava pro miminka. Co v ní nesmí chybět?

Foto: Liftec

Vyrážíte na prázdniny nebo dovolenou s miminkem? Máme pro vás tipy, co určitě přibalitFoto: Liftec

Největší tašku na prázdniny i dovolenou mívá ten nejmenší. Které tři věci do ní přibalit a proč?

Článek

Vybavení hotelů i apartmánů je stále lepší a spousta potřeb pro nejmenší se dá v běžných dovolenkových destinacích dokoupit. U řady věcí ale platí, že je lepší přibalit, co máme vyzkoušené.

Zadeček v suchu

Parné dny i dlouhé cesty v autě jsou pro citlivou kůži pod plenkami těžkou zkouškou. V kufru tak nesmí chybět kvalitní ochranný krém, u něhož se vyplatí věnovat pozornost i tomu, co neobsahuje. U krémů s obsahem zinku je lepší volit ty bez nanočástic. Má-li vaše děťátko citlivější pokožku, vyberte raději i přípravek bez parfemace. Pro péči o jemnou dětskou pokožku se obecně hodí krémy bez parabenů a silikonů. Orientaci rodičům malých alergiků usnadní označení ECARF udělované Evropským centrem pro výzkum alergií (European Centre for Allergy Research Foundation). Výrobky, které ho získají, splňují velmi přísná kritéria.

Náš tip: Na léto je jako stvořená Sanosan Sensitive Baby pečující mast s panthenolem, která hýčká citlivou dětskou pokožku v oblasti pod plenkami. Kromě panthenolu obsahuje i vitamin E. Pyšní se logem ECARF a díky svému složení je vhodná i pro vegany. Podrobnější informace o přípravku i celé řadě německé kosmetiky pro nejmenší najdete na zde.

Foto: Liftec

Řada Sanosan Sensitive Baby přináší dermatologicky a klinicky testované přípravky vhodné pro péči o citlivou dětskou pokožkuFoto: Liftec

Skoncujte s plenkami

Pokud se vaše děťátko právě učí chodit na nočník, je léto, kdy může běhat po zahradě nahé, skvělou příležitostí. Když si potřebujete být třeba na cestách jisti, že bude vaše ratolest v suchu, i když úspěchy s nočníkem nejsou ještě 100%, vyzkoušejte jednorázové tréninkové kalhotky. Natahují se stejně jako běžné spodní prádlo, takže můžete odbourat klasické přebalování.

Vyzkoušejte: Šetrné k pokožce děťátka i k přírodě jsou dětské tréninkové plenkové kalhotky Tidoo Stand Up. Jsou prodyšné, pohodlné, snadno se oblékají a zadeček udrží v suchu až po dobu 12 hodin. Jejich absorpční jádro je vyrobené z celulózy s certifikací FSC zaměřené na šetrné obhospodařování lesů a 47 % použitých surovin z celých kalhotek je biologicky rozložitelných.

Foto: Liftec

Tréninkové kalhotky Tidoo Stand Up pořídíte ve dvou velikostech, a jsou tak vhodné pro děti o váze od 8 do 18 kgFoto: Liftec

Čisté od hlavy po paty

Znáte to – na vše potřebují sáhnout, od dobrot jsou ulepené až za ušima… Proto jsou jednorázové čisticí ubrousky celoroční výbavou rodičů malých dětí. V létě je však pokožka ještě o něco citlivější, a tak je lepší vsadit na co nejšetrnější složení. Zajímavou možnost představují Dětské jemné vlhčené ubrousky Tidoo s měsíčkem a aloe vera, které jsou vyrobené z organického vlákna Tencel. Neobsahují mýdlo ani parabeny. Navíc jsou kompostovatelné.

Foto: Liftec

Dětské jemné vlčené ubrousky Tidoo jsou k dostání bez parfemace nebo s jemnou vůní bílého lotosuFoto: Liftec

Produkty značek Tidoo a Sanosan pořídíte na www.liftea.cz. Do 30. 6. 2019 je můžete nakoupit s 20% slevou. Do nákupního košíku zadejte kód PRODETI20

Načítám