Hlavní obsah

Léto v kanceláři? Zpříjemněte si ho!

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Na pracovním prostředí hodně záležíFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Včera sice začaly prázdniny, přesto mnozí z nás tráví osm a více hodin prací v kanceláři - ať už té domácí, nebo někde ve firmě. Třetinu dne - ačkoli bychom raději leželi někde u vody - jsme obklopeni černotou či „šedotou" počítačů a dalších přístrojů. To na veselosti moc nepřidá. Co s tím?

Článek

Dobrou náladu samozřejmě zajistí úspěchy nebo blížící se konec pracovní doby. Anebo se můžeme obklopit hezkými a příjemnými doplňky, které nejen rozveselí, ale také pomohou udržet pořádek na pracovním místě. Jejich nabídka je opravdu bohatá.

Čeho je moc, toho je příliš...

Doplňky jsou na pracovním stole krásné a zároveň užitečné, ale i tady platí, že méně znamení více. Pokud si na stůl položíme čtyři hrnečky s tužkami, zásobník na sponky, připínáky, kalkulačku, sešívačku a spoustu dalších drobností, už nám zde nezbude mnoho místa na práci. Ideální jsou v tomto případě stoly do písmene L, kde u jednoho „křídla" pracujeme a druhé slouží jako odkládací prostor.

U malých stolů pak pomohou nástěnky a dělicí příčky. K mání už jsou dokonce kovové panely s děrováním, kde lze zavěsit různé zásobníky, poličky a podobně.

K udržení pořádku je pak vhodné využít různé boxy a zásobníky - snadno se přenášejí, proto si při hledání v nich můžeme v klidu sednout (třeba i ven na sluníčko) a nemusíme stát u otevřené skříně. Dobře se skládají na sebe a pohrát si můžeme i s jejich barvami. Přitom není problém v jednom designu sehnat pořadače, krabice, boxy na CD, šanony a podobně. Příjemná je i cena - pořídíme je už od pár desetikorun.

K nezaplacení jsou kontejnery a boxy na kolečkách. Ty - pokud je nepotřebujeme - máme ukryté ve skladu či komoře a ke svému stolu si je přivážíme třeba jen jednou za měsíc, když děláme uzávěrku.

Foto: Ikea

Doplňky se hodí i do vaší domácí kancelářeFoto: Ikea

Barevný plast, elegantní kov

Ideálním materiálem na výrobu nejen kancelářských doplňků jsou plast a silikon. A to hlavně díky snadné tvarovatelnosti a spoustě barev. Neplatí však, že by plast patřil úplně k těm nejlevnějším - u designových výrobků se totiž platí hlavně za nápad a ten tady rozhodně nechybí!

Samozřejmě kancelář lze zařídit i v elegantním stylu, ale elegantní rozhodně neznamená nudný. V tomto případě můžeme sáhnout po výrobcích z kovu, kůže nebo skla. Ale na výběr máme i méně tradiční materiály, jako je dřevo, umělý kámen corian a podobně.

Firmy však nerozšiřují jen nabídku materiálů, ale také i jednoduché doplňky zdokonalují - příkladem jsou třeba magnety v miskách na kancelářské sponky, připínáky a další kovové předměty. Díky magnetu můžeme mít tyto maličkosti v mělké nádobě, ze které se jednoduše berou a nehrozí, že se rozsypou, neboť magnet udrží vše na svém místě.

Ale designéři mají nápadů mnohem více. Zvlášť pokud tento článek čtete v pracovní době, koukněte se do naší galerie, hned vám bude veseleji!

Související témata:

Načítám