Hlavní obsah

Líbání - základ pro lásku

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Líbání je staré jako lidstvo samoFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Polibek dokáže přislíbit vášeň, francouzské líbání zaměstná 39 svalů a naše srdce se k tomu postaví tak, že začne bušit jako o závod. Jazyk nás prostě umí svést. Líbejte se, jak jen to jde!

Článek

Líbání je jeden ze základních kamenů příjemného a hezkého sexu, ačkoliv samozřejmě nemusí být projevem pouze sexuální touhy. Rty se dotýkáme na přivítanou nebo na rozloučenou, čímž vyjadřujeme přátelství, lásku a náklonnost.

Víte, od kdy a proč se líbáme? Jde o pud z dob nerozvinutých, prvobytně pospolných společností, kdy matky předžvýkáním připravovaly potravu pro své potomky. Tu jim pak do úst protlačovaly jazykem, popisuje v knize Senzační sex autorka Linda Sonntag. Tato činnost vyjadřovala kromě nezbytnosti nakrmit děti, také pouto, starostlivost a city. Proto se prostitutky nelíbají na ústa. Je to pro ně moc osobní a důvěrné.

Líbat znamená jíst

Samou láskou bych ho snědla, proběhne vám kolikrát hlavou. To, že je líbání spojeno s jídlem a stravováním, dokazuje i překlad ze staré egyptštiny, kdy slovo „líbat" znamená totéž co „jíst". Ale dost už z teorie, přejděme k samotné technice.

Při líbání zapojujeme smysly: chuť, hmat a vůni. Ke zdokonalení „projevu" je třeba učení. Někomu sice mohou vyhovovat uslintané polibky nebo vrážení jazyka do krku, ale pravděpodobně to není zrovna to, co by žena chtěla při romantickém milování zažít (brrr). Takže platí, že cvičení dělá mistra.

Erotika v ústech

Začít neobvyklé milostné setkání lze třeba následujícím způsobem: Uchopte tvář partnera a zadívejte se mu do očí. Vnímejte jeho vzrušení a věnujte mu pár lehkých polibků na čelo - a postupujte níž směrem k ústům. Přitiskněte se k nim a jemně sajte vrchní a pak i spodní ret. Povystrčte jazyk a s jemností ho vsuňte do partnerových úst. Pozorujte jeho reakce a na jejich základech vyviňte větší tlak rtů, hlubší vsunutí jazyka, něžné kousání... Aby se líbání nestalo nudné, musí se technika líbání neustále střídat (častěji než ponožky).

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Líbací technika musí vyhovovat i partneroviFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Manuál? Vytvořte si ho

Pravidla a poučky, jak bychom měli správně při polibcích postupovat, a zda strkat či nestrkat jazyk do úst partnera, nejsou. Záleží jen na milencích, co jim činí slast. Když jeden nemá k líbání vytvořen příliš pozitivní vztah, nemá cenu ho nutit do technik, jež se mu příčí. Ale na nenásilném tréninku, který by mohl jeho postoj změnit, se zkuste dohodnout. Nechuť většinou pramení ze špatných zkušeností, které se dají „přebít" hezkými zážitky.

Francouzské líbání

Tento druh líbání se neomezuje pouze na strkání jazyka hluboko do „chřtánu", ale na průzkumové mise po celých partnerových ústech, pokud mu to činí potěšení. Techniku lze rozvinout následujícími tipy:

  • Položte partnera na záda a natočte se tak, aby vaše hlava byla vůči partnerovi vzhůru nohama. Při líbání se jazyky dotýkají tak, že jejich horní strany se navzájem hladí (zajímavý pocit).
  • Další možností je proklouznutí jazyka do míst mezi zuby a tvářemi.

Bonus

Nejen hubnoucí kolegyni Moniku Poledníkovou potěší fakt, že jeden polibek spálí zhruba 12 kcal. (A bez účasti v posilovně, což je ještě lepší.)

Ale jazyk je přímo jako stvořený i pro líbání těla toho druhého, protože pokožka a její miliony nervových zakončení na to netrpělivě čekají, ale o tom až někdy příště.

Reklama

Související témata:

Načítám