Hlavní obsah

Líčení 3x jinak: Čtenářka Lucka testovala, jak ji změní!

Foto: Mia Mirrelli

Čtenářku líčila vizážistka AlenaFoto: Mia Mirrelli

Reklama

Make-up, pudr, modrý stín a řasenka. Také máte svůj osvědčený rituál, který opakujete 365 dní v roce? A co konečně vyzkoušet něco nového? Inspirovat se můžete líčením, které naší čtenářce vykouzlila vizážistka Alena.

Článek

Ta nejprve zhodnotila líčení, které si vytvořila blondýnka Lucka sama, a pak se pustila do tří looků, které by čtenářce slušely. A nejen jí. Všechny Alenčiny výtvory jsou totiž poměrně univerzální, a klidně je tak můžete vyzkoušet i vy.

Takhle se líčí Lucka!

„Řekla bych, že se moc nelíčím, obzvlášť v létě s malovátky šetřím,“ říká sympatická kráska. „To si vystačím s trochou pudru a bronzerem, make-up používám, jen když nejsem opálená.“ A jak Lucka postupuje při líčení očí? „Na stíny moc nejsem, vystačím si s tmavě šedou tužkou, linky nosím nahoře i dole. A samozřejmě nesmím zapomenout na řasenku, bez té nedám ani ránu,“ směje se čtenářka. Pak už prý jen sáhne po tvářence s meruňkovým nádechem a růžovém Labellu nebo lesku.

Foto: Mia Mirrelli

Takhle vypadá líčení v režii LuckyFoto: Mia Mirrelli

Co na to vizážistka?

Je něco, co by jejímu líčení Alena vytkla? „Určitě bych linky nemalovala dole, tím se jen opticky zmenší oko,“ komentuje vizážistka a přidává tip: „Pokud potřebuje oko zvětšit, můžete spodní linku vymalovat bílou tužkou.“ Problém měla vizážistka i s linkou nahoře. „Rozhodně bych ji dotáhla do konce a trochu rozmazala, aby nebyla tak ostrá, jinak je Lucčino líčení v pohodě.“ Abyste i vy odhalily možné nedostatky, podívejte se na časté chyby, které v líčení děláme.

Lehký denní look

Vizážistka začala líčením, které je ideální na běžné denní nošení. S ním budete působit upraveně a přirozeně. Nejprve si Alena vyhrála s make-upem a korektorem ( jak mistrně maskovat nedostatky, už víte od vizážistky Lucky), a poté se přesunula k očím. Na ty použila nejprve hnědou tužku a následně víčka poprášila trochou zlatohnědého stínu. Vyhrála si také s obočím, které lehce přejela hnědým stínem. Stíny totiž působí mnohem přirozeněji než obočí obtažené tužkou. Na líčka použila tvářenku s nádechem do růžova a na rty jen lehce zabarvený lesk.

Foto: Mia Mirrelli

Bez pečlivého make-upu to nepůjdeFoto: Mia Mirrelli

Foto: Mia Mirrelli

Alenka si s líčením vyhrálaFoto: Mia Mirrelli

Foto: Mia Mirrelli

Nenápadný make-up oceníte při běžném nošeníFoto: Mia Mirrelli

Foto: Mia Mirrelli

Líčení mělo u Lucky velký úspěchFoto: Mia Mirrelli

Co na to Lucka?

„Alenčino líčení se mi moc líbí, hlavně to obočí, které si normálně nezvýrazňuji. Líbí se mi i nalíčení očí a narůžovělá tvářenka, normálně ji moc nenosím, připadám si v ní až moc sladce, ale v téhle kombinaci vypadá skvěle. Nemám co vytknout.“

S nádechem stříbra

Druhé líčení, do kterého se Alena pustila, je o něco výraznější, ale i tak je stále decentní a podle slov vizážistky bude slušet všem ženám. Tentokrát přišla na řadu černá linka, kterou Alena rozmazala a doplnila tmavým stínem. Potom vzala do ruky stříbrno šedý stín, kterým víčko krásně zvýraznila a do koutku oka nanesla nenápadný béžový odstín. Její tajný tip? Nanést těsně pod obočí trochu perleťového stínu, který celé oko krásně rozzáří. Na rty potom použila matnou rtěnku. „Pokud máte třpytivé oči, doporučuji vynechat lesk a líčení doplnit naopak matnými rty,“ říká vizážistka.

Foto: Mia Mirrelli

Poté se vizážistka vrhla na stříbrno šedé očiFoto: Mia Mirrelli

Foto: Mia Mirrelli

Podle vizážistky budou slušet téměř všem ženámFoto: Mia Mirrelli

Foto: Mia Mirrelli

Lucka měla důvod k úsměvu, líčení se vyvedlo!Foto: Mia Mirrelli

Foto: Mia Mirrelli

Stříbrná krásně doplnila Lucčiny modré očiFoto: Mia Mirrelli

Foto: Mia Mirrelli

Stínování určitě zvládnete i vyFoto: Mia Mirrelli

Co na to Lucka?

„Tak tady se mi hrozně líbí líčení očí, vypadá to skvěle. Jediný problém mám s rtěnkou, nejsem na její nošení zvyklá, ale je pravda, že by se lesk k tomuhle líčení asi moc nehodil.“

Dramatické linky

A to nejlepší na konec. Také se vám líbí výrazná „kočičí“ linka ve stylu Brigitte Bardot, ale nevíte, jak na ni? „Je to v podstatě jednoduché ale chce to trochu cviku, ze začátku budete bojovat s tím, že vám občas ujede ruka, ale po pár nalíčeních z vás bude mistr,“ říká vizážistka. „Nejlépe se pracuje s krémovými linkami a tenkým štětečkem, dosáhnete s nimi opravdu výrazného efektu,“ vysvětluje Alena a prozrazuje přitom svůj tip na perfektní výsledek: „Pomozte si tužkou, vezměte nějaký světlý odstín a načrtněte si několik bodů podle toho, jak chcete aby linka vedla. Většina žen začíná od vnitřního koutku, ale mně se lépe maluje tak, že začnu naopak u vnějšího koutku a táhnu linku směrem dovnitř.“ S tvářenkou už vizážistka šetřila, k silnějšímu líčení se výrazné tváře nehodí. K dokonalému výsledku už stačila jen trocha načervenalého lesku. Pokud vyrážíte na party, můžete ji podle Aleny vyměnit za rudou rtěnku. Jaký odstín by byl pro vás tím pravým, zjistíte ve článku Rudá rtěnka sluší všem!.

Foto: Mia Mirrelli

Při líčení nezapomínejte na obočíFoto: Mia Mirrelli

Foto: Mia Mirrelli

Jak na ukázkovou linku? Chce to hlavně cvikFoto: Mia Mirrelli

Foto: Mia Mirrelli

Poslední líčení se čtenářce, sympatické blondýnce líbilo nejvícFoto: Mia Mirrelli

Co na to Lucka?

„Přestože se mi líbily i předchozí looky, tenhle u mě jednoznačně vítězí. Linky určitě natrénuji, jsou skvělé. Jsem ráda, že jsem vyzkoušela jiné líčení, než na které jsem zvyklá, bylo to super!“

Necháte se inspirovat tipy šikovné vizážistky a zkusíte změnu i vy? Které líčení podle vás Lucce slušelo nejvíce? Budeme se těšit na vaše tipy.

Vizáž: Alena Vaulina (SURFACE, profesionální škola líčení)

Reklama

Související témata:

Načítám