Hlavní obsah

Líčení po padesátce? Vede jemnost!

Foto: shutterstock.com

Po padesátce vsaďte na přirozenostFoto: shutterstock.com

Reklama

Okouzlující i po padesátce? Rozhodně ano! Ale pozor, tajemství krásy ve zralejším věku je v umírněnosti. To platí jak v oblékání, tak i v líčení. Příliš výrazná rtěnka, stíny nebo dokreslené obočí léta přidávají. Nesnažte se proto přibývající vrásky vyřešit vrstvou make-upu a vsaďte na přirozenost!

Článek

(Téměř) dokonalá pleť

Základem úspěchu je jako v každém věku bezchybně vypadající pleť. A s tím právě bývá potíž, neboť pokožka s přibývajími léty se stává sušší. Proto ji před každým líčením nezapomínejte natřít hydratačním krémem s UV faktorem a to i teď, v zimních měsících! I když slunce příliš nevidíme, neznamená to, že nám jeho UV záření neškodí. Právě kvůli němu pak ženy trápí pigmentové skvrny.

Make-upy vybírejte středně krycí, tekuté a speciálně určené pro zralou pleť, například Clinique Anti-Aging make-up nebo Visible Lift od L 'Oréal. Ty se tolik neusazují ve vráskách jako pudrové přípravky, které každou linku zbytečně zvýrazní. Pokud ale naopak bojujete s mastnější pletí, použijte ještě transparentní pudr. Díky němu se nebudete lesknout a na tváři ho téměř neuvidíte.

S množstvím make-upu to nepřehánějte. Pokud potřebujete více zakrývat, pořiďte si šikovný korektor. (Inspiraci, jak kouzlit s korektorem, najdete v článku Korektor - vaše zbraň do kabelky.) Tím zatřete zmiňované skvrnky nebo žilky. Pod oči nanášejte pouze tekutý, rozjasňující korektor. Odstíny vybírejte spíše světlejší, i nepatrně tmavší výrobek by vám přidával léta.

Opatrně zacházejte i s tvářenkou, zde se pro změnu pudrových produktů držte. Určitě vám bude slušet jemná broskvová nebo narůžovělá barva. Dbejte na to, aby byla rozetřená do ztracena a váš tah štětcem nebyl vidět.

Foto: archiv firem

Používejte pouze kvalitní přípravkyFoto: archiv firem

Uberte na intenzitě!

I černá řasenka může být příliš výrazná. Vyzkoušejte proto hnědou, obzvlášť jste-li světlejší typ. Oči vypadají přirozeněji, i když jsou stále krásně zvýrazněné. To samé zkuste i s tužkou na oči. Vyvarujte se i dříve tak rozšířenému dokreslování obočí. Chloupky můžete jen jemně přibarvit stínem v barvě vašeho obočí, nebo tužkou na obočí. Tou přímo na kůži nemalujte – stačí přejet několika tahy samotné chloupky.

Pozor na barvy!

Ostré a metalické barvy mohou působit leckdy až vulgárně. Vybírejte proto jemné, nenápadné odstíny. To platí jak pro oči, tak i pro rty. I ty mají tendence k schnutí, proto se nebojte lehce zabarvených lesků. Jste-li zvyklá na rtěnky, vybírejte si ty hydratační (například Bourjois Docteur Glamour) a nezapomínejte na balzám. Slušet vám budou rtěnky tělové a jemně zabarvené. S přibývajícím věkem je i linie úst méně zřetelná. Používejte proto konturovací tužku, která by měla mít stejnou barvu jako vaše rty.

Pokud se budete krášlit stejně jako ve dvaceti, neznamená to, že na dvacet budete vypadat. S lehkým líčením stoprocentně zabodujete!

Reklama

Související témata:

Načítám