Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Feta a řecký bílý jogurt - to je osvědčená dvojka, kterou lze využít do různých salátů. Zkuste ji dnes s listovým salátem a kapií.

10 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 hlávka listového salátu
  • 3 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 150 g sterilovaných kapií
  • 2 kelímky bílého jogurtu
    7
  • 100 g sýru feta
    7
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Salát natrhejte na menší kousky, kapii pokrájejte na proužky. Obojí promíchejte s jogurtem, lehce osolte, opepřete a dochuťte citronovou šťávou. Podávejte posypané fetou.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie568,2 kJ
Bílkoviny7,81 g
Tuky8,15 g
Sacharidy7,31 g
Sůl2,61 g
SAFA4,77 g
Vláknina1,63 g
Cukry4,19 g
Související témata:

Načítám