Hlavní obsah
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Přemýšleli jste někdy nad tím, že cottage sýr nepatří jen na chleba, ale i do teplé kuchyně? Můžete ho vyzkoušet v dnešním receptu na lívance, ze sýru cottage, s javorovým sirupem. Věřte, že se po nich zapráší!

20 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
10 lívanců
  • 3 ks vejce
    3
  • 200 g cottage sýru
    7
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 lžíce javorového sirupu
  • 1/2 hrnku celozrnné mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
    1
  • 1 špetka soli
  • 70 g másla
    7
  • 1/2 dl javorového sirupu
  • 1 lžíce oleje
K podávání
  • 200 g čerstvého ovoce
Obsažené alergeny
3
Vejce
7
Mléko a mléčné výrobky
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Vajíčka, cottage sýr, vanilkový extrakt a lžíci javorového sirupu nalijte do mísy a vše promíchejte. Mouku smíchejte s kypřicím práškem a špetkou soli a tuto suchou směs smíchejte s tou vaječnou.

02.

Rozehřejte pánev, kterou jste potřeli trochou rostlinného oleje a usmažte na ní z obou stran lívance dozlatova. Těsto je poměrně husté, takže nemusíte mít strach, že by se roztékalo!

03.

Rozpusťte máslo. Lívance podávejte ve „věžičkách“, které vzniknou následujícím vrstvením: lívanec, lžíce másla, lžíce javorového sirupu. Na jednu porci je potřeba 3–4 lívance, podle toho, jak velký máte hlad a jestli jde o hlavní jídlo, nebo jen svačinu. Podávejte s čerstvým ovocem.

A co by jste říkali na lívance na slano, sbíhají se vám sliny? Vyzkoušejte rychlovku zvanou ricottové lívanečky se špenátem.

Související témata:

Načítám