Hlavní obsah
3,9
(8)
Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Nedovedete si představit krásnější letní den než se spoustou sluníčka a oroseným půllitrem piva před vámi? Vezměte si trochu toho chmelového moku s sebou domů do kuchyně a zapojte ho do hry při vaření. Tyhle kroužky z cibule jsou výborné!

15 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Kroužky
  • 4 ks cibule
  • 400 g hladké mouky
  • 250 ml světlého piva
  • 250 ml mléka
  • 2 ks vejce
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
Příloha
  • 500 g brambor
  • 1 svazek jarní cibulky
  • 50 g másla
Na smažení
  • 5 lžic oleje
Článek

Postup

01.

Vajíčka rozšlehejte s mlékem a pivem, přidejte sůl a pepř, mouku a dobře promíchejte v hladké tekuté těstíčko.

02.

Cibuli oloupejte, nakrájejte ji asi na 1 cm silné kroužky a ponořte je do mísy s vodou.

03.

V hlubší pánvi rozpalte olej a do prázdné misky nasypte zbytek hladké mouky. Vlhké cibulové kroužky nejprve obalujte v mouce, poté v těstíčku, poté opět v mouce, znovu v těstíčku, a až potom je zhruba 4 minuty smažte v rozpáleném oleji.

04.

Podávejte se šťouchanými brambory. Ty připravíte tak, že oloupané měsíčky brambor uvaříte do měkka, přidáte k nim trochu másla, nasekanou jarní cibulku a vše důkladně propracujete šťouchadlem na brambory nebo větší vidličkou.

Reklama

Související témata:

Načítám