Hlavní obsah

Mini notebook - luxusní kancelář na cesty!

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Buďte i na cestách dokonale vybavenáFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Často cestujete a potřebujete při tom i pracovat? Máme pro vás tipy, jak si zejména pracovní záležitosti, ale také cestování, ulehčit! Vybavíme vás na pracovní cesty!

Článek

Váš druhý mozek v terénu

Přestaňte s sebou vláčet zbytečná lejstra a pořiďte si spolehlivého pomocníka. Bude se vám hodit netbook (malý notebook)! Je menší, lehčí a snadno se schová i do středně velké kabelky. Kapacita pevného disku bývá trochu menší než u stolních počítačů (postačí na tisícovky e-mailů a stovky fotek). Nemívá ovšem CD nebo DVD mechaniku. I to se ale dá jednoduše vyřešit záložním diskem. Ani o internet se nemusíte obávat. Můžete volit ze tří variant - připojit se přes telefon, WiFi nebo speciální kartu (informujte se u operátora).

Foto: HP

S Vivienne od HP budete nepřehlédnutelnáFoto: HP

Náš tip: Rudá kráska Vivienne Chcete-li vlastnit opravdu dámský mini notebook, a přitom neholdujete růžové barvě ani klasické šedé, vsaďte na vyzývavě červenou! Firma HP právě vyšla na trh se speciální edicí a své zákaznice se snaží přesvědčit nejen originálním stylem, ale i oslnivým jménem. Na první pohled zjistíte, že nejde ani tak o techniku (ta patří k dnešnímu standardu), jako o vzhled a pocit. Pokud se ovšem v technice trochu vyznáte, pak neuškodí pár parametrů: Jedná se o 10palcový mini notebook s procesorem Intel Atom, miniaturním HDD, který se pohodlně vejde do kabelky a díky příjemné hmotnosti (váží 1 kg) ušetříte při cestování i svá ramena. Za originalitu se ovšem platí. Jedenáct tisíc korun bez DPH patří spíše k vyšší hranici v kategorii dnešních netbooků. Rozhodně se s ním ale nebudete muset stydět v žádné společnosti. Potěšit vás může i to, že jej vlastní i současná nejkrásnější žena ČR Iveta Lutovská.

Foto: Neopublic

Majitelkou netbooku od HP je i Iveta LutovskáFoto: Neopublic

Záloha se vyplatí

Dalším stylovým pomocníkem je zálohový disk. Na trhu jich je nepřeberné množství a prodávají se pod názvem flash disk (fleška). Ceny techniky jdou rychle dolů a odvíjejí se od designu a velikosti paměti (prostoru, který můžete využít k ukládání). Nedávné 1gigové flashky za 1500 korun stojí dnes jen pár korun. Za tu samou cenu dostanete už 35 Giga prostoru. Chcete-li ušetřit: Dáváte-li přednost multifunkčním předmětům, kupte si pero se zabudovanou 8gigabajtovou pamětí. Kromě propisky v něm najdete i neviditelnou tužku (písmo je možné vidět pod UV světlem, které je také v tužce) a laser ukazovátko (hodí se např. při školení). Cena kolem 500 korun podle vybraného designu. Kdo rád stylové: Zkuste třeba kovově lesklý design „TDK LoR Trans-IT Edge drive". Nabízí trendové otevírání a zavírání vysouváním bez víčka a kapacitu 4-32 GB. USB se však může stát i vaším klenotem. Na trhu se objevila také speciální 4gigový flashk disk s diamantem.

Foto: TDK Life on Record

Malý flash diskFoto: TDK Life on Record

Mailování na silikonu

Jste-li zvyklá na klasickou klávesnici, pak není nic jednoduššího, než si k netbooku přibalit i náhradní plnohodnotnou. Vsaďte na silikon. Jak název napovídá, klávesnice je vyrobená z vysoce kvalitního silikonu. Můžete s ní dělat cokoli, nestane se jí nic! Po použití ji srolujete do kabelky. Je vodotěsná, bezdrátová (funguje na tužkové baterie), bezhlučná a kromě elegantního vzhledu je i příjemná na dotyk. Hodí se všude, kde se potýkáte se ztíženými podmínkami. Cena se pohybuje okolo 300 korun. S diamanty se bohužel nevyrábí!

Foto: mp3watch.cz

Hodinky s diktafonem a rádiem si určitě užijeteFoto: mp3watch.cz

Ještě něco navíc...

Předpokládám, že telefon vlastníme snad všechny. Novodobé kousky umí spolehlivě všechno, co je třeba. Ale možná by se vám mohly hodit šikovné hodinky MP3 Watch. Za necelé tři tisíce jsou nejen krásné a velmi ženské, ale mají v sobě také 2gigovou paměť, rádio, digitální diktafon a samozřejmě výstup pro sluchátka. Takových hraček najdete u našich prodejců spoustu!

Práci zdar, třeba i na cestách!

Reklama

Související témata:

Načítám