Hlavní obsah
Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Malinové řezy patří k dobrotám, po kterých nezůstane ani drobeček. Máte po ruce malinový jogurt?

15 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech
Těsto
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 1 hrnek mléka
  • 1/2 hrnku oleje
  • 2 ks vejce
  • 1 sáček prášku do pečiva
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 25 g kakaa
Malinový krém
  • 2 ks malinového jogurtu
  • 400 ml smetany ke šlehání
  • 2 lžičky ztužovače šlehačky
  • 300 g zakysané smetany
  • 2 sáčky vanilkového cukru
  • 2 balení želatiny
  • 1 hrst malin
Článek

Postup

01.

Vejce vyšlehejte s cukrem, přidejte olej, mléko, vanilkový cukr, kakao a polohrubou mouku promíchanou s práškem do pečiva. Nalijte na vymazaný a vysypaný plech, pečte při 180 stupních Celsia asi 40 minut. Nechte zchladnout a mezitím si můžete připravit krém.

02.

Smetanu vyšlehejte se ztužovačem, přimíchejte zakysanou smetanu, jogurty, vanilkové cukry a případně maliny. Želatinu připravte dle návodu na obalu a přidejte ji k základu krému. Rozprostřete na zchladlý kakaový korpus, nechte vychladnout a zdobte čerstvou mátou nebo meduňkou.

Máte rádi maliny? A věděli jste, že prospějí očím i proti rakovině?

Související témata:

Načítám