Hlavní obsah

Mamma Mia! aneb Jak nezestárnout

Foto: bontonfilm.cz

Navždy mladá Meryl StreepFoto: bontonfilm.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bláznivý příběh o věčně mladé Meryl Streep si můžete vychutnat v pohodlí domácí pohovky už nyní. Film plný notoricky známých písniček švédské pěvecké skupiny ABBA je totiž k dostání na DVD.

Článek

Místo, kde se asi zastavil čas. Přesně tak by se dal nazvat řecký ostrůvek, kde se celé filmové drama odehrává. Krásná a mladá Sophie (Amanda Seyfried) a její nádherná a snad ještě mladší matka (Meryl Streep) chystají svatbu. Dvacetiletá Sophie si totiž bere mladého, božského a úžasného chlapce!

Je tu ale malý zádrhel. Sophie si usmyslela, že by ji měl k oltáři vést její vlastní otec, kterého však sama doteď nezná. O tom, že ho nezná asi ani její matka, se Sophie dočte z jejího deníku. Dozví se, že její matka tehdy nebyla příliš zdrželivá, alespoň co se sexu týče. Adepti na otcovství tedy jsou celkem tři: architekt, cestovatel a úředník.

A o tom je prakticky celý film. Tři potenciální otcové na ostrově, matka, která nikoho z nich nechce ani vidět, a dcera, která touží znát pravdu. Tento gordický uzel bude rozetnut až na úplném konci, tedy po 100 minutách zpěvů a hromadných, typicky muzikálových scén.

Jedno se však musí tvůrcům nechat - dokázali z repertoáru skupiny ABBA vybrat opravdu známé a hezké písně a následně je pospojovat do příběhu, který dává smysl. Režisér vsadil na známé tváře - ve filmu je dokonce jedním z adeptů na otce dřívější představitel Jamese Bonda Pierce Brosnan. Jako bonusy na DVD naleznete např. Film o filmu, medailonky skladatelů skupiny ABBA a vynechané scény a hudební čísla.

Je téměř jisté, že tento snímek rozdělí diváky na dva tábory - jedni ho budou zbožňovat a pouštět si ho stále dokola, druzí ho v prvních minutách zavrhnou. Film není ani nudný, ani trapný. Jako program na večer po velmi náročném dni je naprosto ideální.

Foto: bontonfilm.cz

Obal DVD Mamma Mia!Foto: bontonfilm.cz

Mamma mia! Režie: Phyllida Lloyd Hrají: Meryl Streep, Colin Firth, Amanda Seyfried Délka: 104 minuty bontonfilm.cz

Načítám