Hlavní obsah

Mammaplastika - konec povislých prsů

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Vaše prsa mohu znovu získat pevnostFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velmi dobře to zná asi každá maminka, která kojila. Prsa už poté prostě nejsou, co bývala. Najednou jsou uvolněná a povislá. Jedinou záchranou byla až dosud pevně padnoucí push-up podprsenka...

Článek

...naštěstí je tu dnes už ale moderní plastická chirurgie a ta nabízí vylepšení. Mammaplastika pomůže povislé prsy pozvednout. A nemusíte se bát - zmenšení ani další zvětšení vám už při této operaci nehrozí. Slovo operace je ale použito záměrně. I když nepatří mezi nejsložitější zákroky, přesto se musí provádět v celkové narkóze. Pokud se proto pro mammaplastiku rozhodnete, nemine vás nutné předoperační vyšetření a následná hospitalizace. Ale pěkně popořádku...

Domů do týdne

Pokud se s lékařem na tomto druhu plastiky domluvíte, pak si zarezervujte z práce několik dní dovolené. Do nemocnice budete muset nastoupit většinou už den předem. Samotná operace pak trvá asi 2 - 3 hodiny, záleží na náročnosti.  Je také třeba počítat s tím, že po operaci vás bude bolet hrudník a bude se vám hůře dýchat i chodit. To ovšem budete ještě v nemocnici, takže se o vás lékař a sestřičky postarají. Domů byste mohly jít do tří až sedmi dnů.

Speciální prádlo

Po příchodu domů je pak nutné nosit kompresivní podprsenku. Ta totiž brání většímu pohybu prsů při jakékoli činnosti a omezuje tak bolestivost. Navíc komprese materiálu podprsenky brání otoku prsů, drží kožní laloky prsů pevněji u sebe a chrání jei. Později pak brání roztahování jizev a formuje prsy do správného tvaru. Po prodělané mammaplastice je nutné po odstranění stehů (většinou nejdříve za dva týdny) začít s tlakovými masážemi jizev. První dva měsíce po operaci se nedoporučuje zvýšená fyzická námaha. Sprchování je ale vhodné už třetí pooperační den. Půl roku po operaci by měla jít žena na kontrolu do mammalogické poradny a poté pak alespoň jednou ročně. Je totiž dokázáno, že i když probíhalo pooperační hojení bez komplikací, je u operovaných prsů mírně vyšší riziko onemocnění než u prsů neoperovaných.

Kolik operace stojí?

Návrat ke krása něco stojí, pokud se rozhodnete, že na mammaplastiku půjdete, pak si připravte cca 35 - 55 tisíc.

Související témata:

Načítám