Hlavní obsah

Luxusní manikúra? Zvládnete ji doma!

Foto: Shutterstock

I vaše ruce vás reprezentujíFoto: Shutterstock

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mít tak krásné a upravené ruce! Ale co když se nehty lámou, lak dlouho nevydrží a ještě nemáme peníze na návštěvu nehtového studia? Nevadí. Máme pro vás osvědčené rady, jak dosáhnout skvělého výsledku. A navíc, nemusíte hledat luxusní salon, pěkně u vás doma!

Článek

Stejně jako v mnoha dalších směrech, i v nehtové úpravě vítězí přirozenost. Pokud vaše nehty nejsou vyloženě k uzoufání, snažte se vyhnout těm umělým, nebo najděte opravdu dobrou manikérku. Není nic horšího, než nepřirozeně silné, umělé drápky. Lámou-li se vám, nechte je v kratší verzi a používejte zpevňující přípravky. Zkrácené, pěkně tvarované a decentně nalakované nehty jsou mnohem efektivnější!

K pevnějším nehtům vám pomůže i vitamin E (ve stravě máslo, mléko, burské oříšky, sója), zinek (pšeničné klíčky, vejce, maso, ořechy) nebo vápník (mléčné výrobky, sója, fazole, hrášek).

Péče o nehty krok za krokem

  1. Jednou za dva týdny dejte ruce do kupy, následně vám bude stačit jen lehké zapilování nebo přelakování.
  2. Umyjte si a pečlivě osušte ruce. Nehty na rukou nestříhejte, pracujte s nekovovým (ideálně skleněným) pilníkem. Snažte se příliš nepilovat okraje nehtů, tím se oslabují. Postupujte od stran ke středu, poté nehet vyčistěte pod okrajem. Máte-li droboučké ruce, vyzkoušet mandlovitý tvar, silnějším rukou sluší rovné zakončení.
  3. K odlakování používejte přípravky bez acetonu a pokuste se zbytečně nepřejíždět okolo nehtu, tak zabráníte vysušení.
  4. Potřete ruce i nehty citronem a nechte 10 minut působit.
  5. Smíchejte trochu krému s cukrem a pomocí peelingu odstraňte odumřelé buňky. Opláchněte, a poté na pět minut namočte ruce do mističky s horkou vodou, olivovým olejem a trochou tekutého mýdla.
  6. Šetrně osušte a na kůžičku okolo nehtu naneste změkčovač. Zatlačte dřívkem.
  7. Naneste krém na ruce, a pokud máte čas, můžete zkusit i masáž. Palcem mněte dlaň druhé ruky, napomůžete tak krevnímu oběhu. Výborný krém je například Aromatime od Dermacolu, kromě toho, že krásně voní, obsahuje D-panthenol ke zpevnění nehtů. Proto ho vtírejte i do nich, ideálně na noc.
Foto: Shutterstock

Pod barevný lak naneste podkladovou báziFoto: Shutterstock

Raz-dva-tři – nalakováno!

Před lakováním musí být nehty čisté a suché. Jste po krémování? Nezapomeňte je otřít tamponkem smočeným v odlakovači.

Pod barevný lak vždy nanášejte podkladovou bázi, která zabrání nehezkému žloutnutí nehtů (od něhož vám pomůže právě citron). Vybírejte ty, které zároveň vyživí a pomohou tak třepivým a slabým nehtům.

S nátěrem začínejte uprostřed nehtu, poté přetřete strany. Měly byste se vejít do tří tahů. Po pár minutách můžete pokračovat s druhou vrstvou. Chcete, aby lak rychleji uschl? Vyzkoušejte Drip Dry, OPI. Přípravek nakapejte na nehet a po minutě můžete vyrazit!

A co takhle hořký lak? Že vás neláká? Správně. Trpíte-li zlozvykem kousání nehtů, jděte do něj!

Při mytí nádobí a dalších pracích nezapomínejte na rukavice. Kupte si ty s hydratační vrstvou a dopřejte svým rukám pohodlí. K ošetření používejte modrou Indulonu a mazejte je po každém mytí. Jen tak vás budou reprezentovat!

Související témata:

Načítám