Hlavní obsah

Marley: Pes pro život

Foto: bontonfilm.cz

Labrador Marley a jeho páníček JohnFoto: bontonfilm.cz

Reklama

Máte doma domácího mazlíčka, který se stal členem vaší rodiny? Nedáte na něj dopustit, a to i přesto, že začátky nebyly zrovna jednoduché? Rodinná komedie Marley a já je možná přímo o vás! Jak změnil neposedný labrador Marley pohodový život novinářské rodiny? Rodinná komedie Marley a já vtrhává ve čtvrtek do našich kin!

Článek

Manželé John a Jenny Groganovi (Owen Wilson a Jennifer Aniston) mají čerstvě po svatbě. Rozhodnou se přestěhovat, a tak drsné zimy Michiganu vymění za slunnou Floridu. Jelikož jsou oba novináři, najdou si práci v místních denících.

John je, alespoň co se rodinného života týče, stále ještě nejistý. Na děti si zatím netroufá, a proto si nechá poradit od kolegy Sebastiana. „Měl bys Jenny pořídit štěně!" zní jeho rada. „Není s ním žádná starost. Chodíš s ním na procházku, krmíš ho a sem tam ho necháš proběhnout."

Foto: bontonfilm.cz

Manželé GroganoviFoto: bontonfilm.cz

Z roztomilého šestikilového labradora se však během pár týdnů stává padesátikilový obr. Na cvičitelských kurzech se prokázal jako naprosto beznadějný případ nevycvičitelného psa. Slintá po nově natřených zdech, převrací odpadkové koše, pije vodu ze záchodu, žere polštáře a kytky a jako typický pes honí pošťáka.

Film zachycuje 13 dlouhých let společného soužití rodiny Groganových a Marleyho. Marley vidí vyrůstat jejich děti a sám se stává opravdovým členem rodiny. Sleduje životní pokroky a neúspěchy svých páníčků a všem svou přítomností připomíná, že život není jen o každodenních starostech, ale o umění nalézat štěstí a prožívat drobné radosti.

Film vznikl podle stejnojmenné autobiografické knižní předlohy Johna Grogana. Natočil ho režisér David Frankel, který má na svém kontě už např. film Ďábel nosí Pradu. Snímek je plný vlídného humoru a rozhodně nabízí příjemnou rodinnou zábavu. Navíc s Marleym se nikdo nenudí, je to nevypočitatelný uragán. A pozor, hrozí, že v některých scénách poznáte svoji vlastní rodinu!

Foto: bontonfilm.cz

Přebal knihy Marley a jáFoto: bontonfilm.cz

Marley a já - premiéra 12. 3. 2009 Režie: David Frankel Hrají: Jennifer Aniston, Owen Wilson, Eric Dane, Kathleen Turner, Alan Arkin a další. Žánr: rodinná komedie S českými titulky, 122 minut

Reklama

Související témata:

Načítám