Článek
Postup
01.
Troubu si předehřejte na 180 stupňů a pusťte se do přípravy. Maso nakrájejte na kostky velké asi 1,5 x 1,5 cm, cibuli oloupejte a nakrájejte na osminky.
02.
Do pekáče dejte olej, maso, sůl, pepř a kmín. Vše důkladně promíchejte a podlijte asi 3 dl vody nebo hovězího vývaru. Množství záleží na velikosti pekáče, maso by mělo být ponořené max. z 1/3 své výšky – voda se tam dává, aby se nepřipálilo, a ne, aby se dusilo:-).
03.
Maso pomalu pečte a občas směs promíchejte. Pečte ho celkem asi 60–75 minut, záleží na typu masa i velikosti kostek z něj. Hotové maso by mělo být lehce křupavé. Na posledních 10 minut pečení můžete zvýšit teplotu na 220 stupňů, aby se na masu vytvořila lepší kůrčička. Jako příloha se hodí brambory nebo chléb.