Hlavní obsah

Opalovací krémy pro vaši tvář

Foto: Thinkstock

Obličej je vystavený slunci nejčastějiFoto: Thinkstock

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tvář na sluníčku trpí víc než tělo! Je to tak, vždyť ji vystavujeme paprskům kdykoliv vyjdeme z domova! Pokud se chcete vyhnout pigmentovým skvrnám, předčasným vráskám či zarudlé pleti, tvář nešiďte a dopřejte jí kvalitní ochrannou bariéru. Naše tipy vám pomohou.

Článek

S výběrem tělového opalovacího krému se většinou „nemažeme“ a rozhodujeme se podle výše jeho faktoru, ale jaký přípravek zvolit na obličej? Zapomeňte na mastné krémy, po kterých se budete lesknout ještě večer, a vyberte si podle typu své pleti.

Pokud máte bezproblémovou pleť a běžně používáte oblíbený opalovací přípravek i na obličej, klidně u něj zůstaňte. Dbejte jen na to, aby obsahoval vysoký ochranný faktor – sluneční paprsky jsou jak známo nejčastějším důvodem předčasného stárnutí pleti.

Pro bledulky s citlivou pletí

Bojíte se vyjít na sluníčko, aby vaše pokožka nezrudla? Jestliže jste hodně světlý typ, vybavte se nejvyšším faktorem 50+. Pokud toužíte po zdravé barvičce, vsaďte na tónovací krémy a na pláž zabalte například Biodermu Photoderm Max Bio Teintée. Kromě toho, že vaši tvář opravdu ochrání, i lehce tónuje a dodává tak pokožce pěknou barvu.

Namazaná = mastná? Nikoli!

Ženy, které mají mastnější nebo problematickou pleť, často řeší, co použít, aby se celý den neleskly. Většina krémů je totiž mastných a kromě toho, že s nimi vypadáte jako byste byla upocená, vám „pomohou" ucpávat póry a pupínky jsou na světě. Říká se, že sluníčko akné léčí, ale podle dermatoložky MUDr. Hany Píchkové tomu tak není. „U lehčích forem akné se může zdát, že pleť vypadá lépe, ale to je způsobené jen pigmentací, tedy tím, že jsme opálené. Sluněním se ale zesiluje rohová vrstva pokožky, která potom hrubne," říká dermatoložka. Proto to se sluníčkem nepřehánějte a vybírejte si krémy s vysokým SPF. Trápí-li mastnější pokožka i vás, můžete vyzkoušet například zmatňující emulzi Eucerin SPF 30. Díky tomu, že je bez olejových složek, nezanechává pocit mastnoty.

Foto: archiv firem

Na obličej používejte vyšší faktorFoto: archiv firem

Myslete i na vrásky

Už tím, že používáte ochranný krém, bojujete proti předčasnému stárnutí. Chcete-li být důsledná, zvolte opalovací krém s proti vráskovým efektem. Příjemný je například Anti-Aging Face Cream od Avonu se SPF 30. Obsahuje rostlinné výtažky, které bojují s vráskami, a vitamin E, který výborně hydratuje. Navíc je vhodný i pro citlivou pleť. Lehčí texturu má například i Anti-Aging opalovací krém od Biodrogy.

Máte z „nahoře bez“ trauma?

I na pláž s make-upem? Proč ne? Ale nenanášejte toho na sebe více, než je nezbytné. Vyzkoušejte třeba Ultra Skin Perfecting Tinted Compact Cream – kompaktní make-up s ochranným faktorem 30 od Lancasteru. V balení, které se vám vejde i do té nejmenší taštičky, najdete zrcátko i aplikátor.

Pozor na oči!

Při nanášení krémů se vám vždycky byť jen ždibíček krému dostane do oka, až vám z toho oči slzí? Pořiďte si praktickou tyčinku s ochranným faktorem 50+ a dbejte na to, aby byla určena i pro citlivou pleť. S tou se vám bude skvěle pracovat, využijete ji jak v oblasti očí, tak i na rty nebo mateřská znaménka. Dobré zkušenosti máme s Capital Soleil Stick od Vichy.

Tak ať je vaše tvář krásná, i opálená!

Související témata:

Načítám