Hlavní obsah

Máte velká prsa? Poradíme, jak se oblékat!

Foto: Mia Mirrelli

Jak si při oblékání poradit s bujnějším poprsím?Foto: Mia Mirrelli

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prsa jsou ozdobou každé ženy! Jenže ty, co jsou tak trochu „více vybavené“, mívají pocit, že pro ně to neplatí. S velkými ňadry je totiž občas potíž. Sehnat padnoucí podprsenku není legrace a oblečení dost často přes hrudník nesedí. Jako by ta prsa byla spíš za trest! My vás ale přesvědčíme o opaku! Podívejte se, jak krásné mohou ženy s dmoucím se poprsím být!

Článek

V roli modelek se tentokrát ocitly dvě naše čtenářky Milada a Tereza, a také já. Dvaatřicetiletá Milada, maminka čtrnáctiměsíční holčičky, se pyšní velikostí 90J, šestadvacetiletá Tereza nosí podprsenku velikosti 90E a mě příroda obdařila velikostí 80D. Všechny víme, že pro ženy, ale pro ty s většími ňadry obzvlášť, je zásadní kvalitní a dobře padnoucí podprsenka (jak vybrat tu správnou velikost zjistíte v článku Špatná podprsenka: Jak kazí prsa?), ale co oblečení? Co nám sluší, a jaké kousky naopak do svého šatníku nikdy nepustit? „Základní pravidlo zní ,nemaskovat'! Velká prsa jsou přednost, je to krásné a k ženě to patří. Jde jen o to vhodně vybrat oblečení,“ říká stylistka Mariya Borzová.

Foto: Mia Mirrelli

Na foto: šaty (Marks&Spencer, 2299 Kč), boty a kabelka (CCC, info o ceně v obchodě), náramek (COCCO accessories, 599 Kč), náušnice (COCCO accessories, 349 Kč)Foto: Mia Mirrelli

Foto: Mia Mirrelli

Na foto: šaty (Marks&Spencer, 2299 Kč), sako (Marks&Spencer, 2199 Kč), boty (CCC, 1399 Kč), kabelka (Marks&Spencer, 699 Kč), náramky (COCCO accessories, jeden kus 65 Kč)Foto: Mia Mirrelli

„Véčko“ je základ!

Ideálním typem výstřihu pro ženy s většími ňadry je rozhodně klasické „véčko“. Prodlužuje krk, odlehčuje celý outfit a přitom decentně zvýrazňuje dané přednosti. „Nejlepší je velikost výstřihu zhruba k hrudní kosti, tedy pro běžné nošení. Pokud se například jedná o slavnostnější či večerní šaty, je možné zvolit ještě o trochu hlubší dekolt,“ radí Mariya Borzová. Podobně lichotivý bývá i výstřih nazývaný „voda“, i když „véčko“ je základ, který vám v šatníku chybět nesmí!

Těm, co přece jen touží po mírnějším zamaskování plného dekoltu, doporučuje stylistka Veronika Metzová i kulaté výstřihy. „Kulatý výstřih zjemňuje a také trochu maskuje velké poprsí," říká Veronika Metzová.

Naopak vyloženě nevhodné jsou roláky a výstřihy typu „lodička“.

Foto: Mia Mirrelli

Na foto: šaty (F&F, 550 Kč), boty (Iron Fist, 1210 Kč)Foto: Mia Mirrelli

Foto: Mia Mirrelli

Na foto: kraťasy (Nymph, 420 Kč), Top (Lindex, 699 Kč), boty (Tamaris, 1515 Kč)Foto: Mia Mirrelli

V jednoduchosti je krása

Je to ohraná věta, ale její pravdivost platí pro dámy pyšnící se větším objemem hrudníku dvojnásob. „Čím jednodušší top taková žena zvolí, tím líp. Naopak odvázat se může v doplňcích, jako jsou kabelky, boty, pásky a podobně,“ vysvětluje Mariya Borzová. Ta rozhodně nedoporučuje topy s volánky, vodorovnými pruhy, geometrické tvary. Naopak květinových vzorů se není nutné vzdát, jen je potřeba zaměřit se na drobnější kvítky nejlépe tmavších odstínů.

Co se týče barev, tři na celý outfit je maximum! „Ženy, které mají větší prsa, mívají většinou také výraznější boky. A takovým typům záplava barev příliš nelichotí, proto tři barvy je podle mě vážně tak akorát. A nejtmavší barva by pak měla zaujímat spodní část těla, tedy kalhoty či sukně,“ doplňuje Mariya Borzová.

Foto: Mia Mirrelli

Na foto: džíny (Lindex, 799 Kč), Top (Lindex, 399 Kč), cardigan (Lindex, 999 Kč), boty (Nymph, 440 Kč)Foto: Mia Mirrelli

Foto: Mia Mirrelli

Na foto: šaty (Lindex, 799 Kč), balerínky (Nymph, 440 Kč)Foto: Mia Mirrelli

Saka ano, vrstvy s rozvahou

Dnes je hodně moderní všemožné vrstvení, ale pro ženy s bujnějšími vnadami je to trochu riskantní. Výrazné vrstvení jim většinou moc nesluší, i když jednoduchým tričkem a splývavým cardiganem nic nezkazíte, obzvlášť pokud chcete také schovat pár kilo navíc. „Navíc cardigany opticky prodlužují. Ale nic se nemá přehánět, takže vždy myslete na vyvážený vzhled celého outfitu a postavy. Pokud volíte volnější top či cardigan, oblečte si užší kalhoty či sukni," dodává Veronika Metzová.

Čeho se ale naopak není potřeba bát vůbec, jsou saka! Ty dokážou dokonale podtrhnout siluetu těla a ženské tvary. „Doporučuji ale sako nosit raději rozepnuté, protože záhyby látky v oblasti prsou nevypadají nejlépe. Zapínejte jen saka, která vám vážně dokonale padnou, nebo nejlépe, když jsou ušitá přímo vám na míru,“ doplňuje Mariya Borzová.

Prsa, a to jakékoli velikosti, k ženám jednoduše patří. Malá či velká, jen je potřeba umět své přednosti správně prodat. A pokud patříte k těm, které příroda tolik neobdařila, přečtěte si článek Stylistka radí: Jak zvětšit poprsí. Vždyť každá žena je krásná!

Přestaňte tak, milé dámy, svoje přednosti schovávat, a buďte na ně pyšné!

Vizáž: Pavlína Ježová (Surface profesionální škola líčení)

Styling: Mariya Borzová a Veronika Metzová

Reklama

Související témata:

Načítám