Hlavní obsah
Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Kdo by v Česku nemiloval bramborový salát. Nebojte se tentokrát zaexperimentovat a vyzkoušejte místo osvědčené klasiky salát s matjesy. A využijte na to ty konzervované.

15 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 300 g brambor
  • 150 g matjesů v oleji
    4
  • 80 g sterilovaných fazolek
  • 1 ks kyselých okurek
    10
    12
  • 1/2 ks cibule
  • 1 ks mrkve
  • 3 lžičky plnotučné hořčice
    10
  • 6 lžic slunečnicového oleje
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 špetka pepře
  • 4 ks tmavé bagety
    1
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Brambory uvařte ve slupce, nechte je zchladnout a oloupejte je.

02.

Mezitím nakrájejte na malé kostičky matjesy, cibuli a kyselou okurku nasekejte najemno, přidejte sterilované fazole, přes krájecí kolečko nakrájenou uvařenou mrkev a stejně tak nakrájené uvařené brambory.

03.

Podle chuti a výraznosti přidejte hořčici a slunečnicový olej, opepřete (a pepřem v tomto případě nemusíte šetřit!), promíchejte a můžete podávat – jako přílohu i jako chutnou večeři s tmavou bagetou.

Jako další variantu s matjesy, vyzkoušejte dokonalý rybí salát s majonézou.

Související témata:

Načítám