Hlavní obsah

Matjesový bramborový salát

Hodnocení:
(0)
Foto: Petr Makovička
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
nízká

Kdo by v Česku nemiloval bramborový salát. Nebojte se tentokrát zaexperimentovat a vyzkoušejte místo osvědčené klasiky salát s matjesy. A využijte na to ty konzervované.

Ingredience pro:
4 porce
  • 300 g brambor
  • 150 g matjesů v oleji
  • 80 g sterilovaných fazolek
  • 1 kyselá okurka
  • 1/2 cibule
  • 1 mrkev
  • 3 lžičky plnotučné hořčice
  • 6 lžic slunečnicového oleje
  • sůl
  • pepř
  • tmavá bageta
Článek

Postup

Krok 1: Brambory uvařte ve slupce, nechte je zchladnout a oloupejte je.

Krok 2: Mezitím nakrájejte na malé kostičky matjesy, cibuli a kyselou okurku nasekejte najemno, přidejte sterilované fazole, přes krájecí kolečko nakrájenou uvařenou mrkev a stejně tak nakrájené uvařené brambory.

Krok 3: Podle chuti a výraznosti přidejte hořčici a slunečnicový olej, opepřete (a pepřem v tomto případě nemusíte šetřit!), promíchejte a můžete podávat – jako přílohu i jako chutnou večeři s tmavou bagetou.

Jako další variantu s matjesy, vyzkoušejte dokonalý rybí salát s majonézou.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama