Hlavní obsah
Foto: archiv redakce

Foto: archiv redakce

Vepřová žebra na medu jsou klasika, která se neomrzí. Dejte si taky!

10 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 2 lžíce oleje
  • 75 ml drůbežího vývaru
  • 2 lžíce kečupu
  • 2 lžíce plnotučné hořčice
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžíce hnědého cukru
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce bílého vinného octa
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1 000 g vepřových žeber
Článek

Postup

01.

Všechny ingredience pro přípravu marinády smíchejte v hlubší pánvi a přiveďte k varu. Krátce povařte a nechte vychladnout. Ve směsi pak žebra marinujte přibližně 4 hodiny. Maso poté vyjměte, nechte okapat a grilujte doměkka na alobalovém tácu. Ke konci grilování je potřete zbylou marinádou a dochuťte pepřem a solí.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie4 052,41 kJ
Bílkoviny41,17 g
Tuky80,43 g
Sacharidy13,72 g
Sůl2,13 g
SAFA33,69 g
Vláknina0,38 g
Cukry12,3 g

Načítám