Článek
Je pátek, druhá adventní neděle už buší na dveře a Štědrý den se nebezpečně blíží. Proto když mi babička Sýkorka napsala rychlý a snadný recept na opilé čerty, neváhal jsem ani chvilku a musel jsem ho vyzkoušet. Uvidíte samy, v jednoduchosti je krása!
A teď už vzhůru na opilé čerty, ať „ty skutečné“ máte v neděli čím uplatit!
Pustíte se o víkendu do nich?Foto: Mona Martinů
Na 1 plech opilých čertů potřebujete: 40 dkg hladké mouky, 25 dkg cukru moučka, 1 prášek do pečiva, 4 lžíce kakaa, špetku soli, 1 lžičku perníkového koření, 250 ml mléka, 200 ml oleje, 2 celá vejce Na polevu a posyp: 2 tabulky čokolády na vaření, 150 g másla, strouhaný kokos, rum (rumovou tresť)
Suroviny na těsto smíchejte dohromadyFoto: Mona Martinů
Postup:Všechny suroviny na těsto smíchejte a dobře promíchejte ručním šlehačem. Hmotu nalijte do pekáčku, který jste předtím vyložily pečicím papírem a po stranách ještě vymazaly a vysypaly moukou. Pečte asi 25 minut v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsia.
Upečenou buchtu nakrájejte na kostičkyFoto: Mona Martinů
Buchtu vyndejte z trouby a nakrájejte na kostky. V kastrůlku si rozehřejte čokoládu na vaření s máslem a rumem. Vedle na talířek si ještě nachystejte dostatečné množství strouhaného kokosu a můžete obalovat. Každou kostku postupně namočte v čokoládě a potom obalte v kokosu. Nechte vychladnout a máte hotovo. Je to opravdu hračka!
Obalujte nejdříve v čokoládě, potom v kokosuFoto: Mona Martinů
Jak vidíte, společně jsme už zvládli 15 druhů cukroví. Pokud bych měl dodržet svůj cíl, zbývá mi jich ještě 20. Nejsem na to ale sám! Každý den od vás dostávám spoustu super receptů, které si poctivě pročítám. A abych dokázal, že „nekecám“, budu podle nich celý příští týden péct. Tak se na to nezapomeňte přijít podívat, vybral jsem samé exkluzivní dobroty!
Přeji všem klidný adventní víkend a pohodu při pečení!