Hlavní obsah
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Když čert, tak jedině opilý! Máte doma rum? Tak šup s ním do skvělého receptu!

15 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
1 pekáč
Těsto
  • 200 ml oleje
  • 250 ml mléka
    7
  • 1 lžička perníkového koření
  • 1 špetka soli
  • 4 lžíce kakaa
  • 1 ks prášku do pečiva
    1
  • 25 dkg cukru moučka
  • 40 dkg hladké mouky
    1
  • 2 ks vejce
    3
Poleva
  • 2 tabulky čokolády na vaření
    6
    7
  • 150 g másla
    7
  • 1 lžíce rumu
Na obalení
  • 1/2 balíčku kokosu
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Všechny suroviny na těsto dejte do mísy a dobře promíchejte ručním šlehačem. Hmotu nalijte do pekáčku, který jste předtím vyložily pečicím papírem a po stranách ještě vymazaly a vysypaly moukou. Pečte asi 25 minut v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsia.

02.

Buchtu vyndejte z trouby a nakrájejte na kostky. V kastrůlku si rozehřejte čokoládu na vaření s máslem a rumem. Vedle na talířek si ještě nachystejte dostatečné množství strouhaného kokosu a můžete obalovat. Každou kostku postupně namočte v čokoládě a potom obalte v kokosu. Nechte vychladnout a máte hotovo.

Související témata:

Načítám