Hlavní obsah

Michal peče: Cukroví ze 3 surovin!

Foto: Mona Martinů

Snadné a přitom moc dobréFoto: Mona Martinů

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I s malým kašpárkem se dá udělat velké divadlo? Jestli to platí v posteli, to musíte vědět sami. Ale jestli to platí v kuchyni? Ano, ano, ano! Dokážu vám to už dnes v dalším díle vánočního seriálu Michal peče cukroví. Na nenáročné slavnostní vínové pečivo totiž stačí jen málo – tři suroviny!

Článek

Vánoce už silně buší nejen na dveře, na peněženky a upřímně – dost brnkají i na nervy. Znám i takové lidi, kteří by vás dnes za větu „Už máš cukroví?“ nejradši zlostně zadupali do země. I pro takové případy však existuje řešení! A tím je rychlé, levné, prakticky bleskově hotové vinné cukroví.

A jelikož už času opravdu není nazbyt, podívejte se rovnou na recept.

Na 3 plechy vinného cukroví potřebujete: 28 dkg hladké mouky, 1 Heru, 7 polévkových lžic bílého vína. To je vše!

Foto: Mona Martinů

Jen sedm lžic do cukroví, zbytek se přeci nevyhodí!Foto: Mona Martinů

Teď ještě bleskový postup. Ze všech tří surovin vypracujte hladké těsto, které ani nenechávejte odpočívat v lednici. Připravte si silikonovou podložku nebo mikrotenové sáčky, na kterých můžete těsto vyválet.

Foto: Mona Martinů

Těsto je docela vláčnéFoto: Mona Martinů

Když je tenké asi 3 mm, vezměte do rukou vykrajovátka a můžete směle sázet třeba jedno srdce vedle druhého. Vykrojené tvary potom opatrně nožem přendejte na plech s pečicím papírem a vložte ho do předehřáté trouby. Pečte asi 10 minut na 180 stupňů.

Foto: Mona Martinů

Já jsem tvary vyválel i pekl na silikonové podložceFoto: Mona Martinů

Kdo chce vinné cukroví ještě vylepšit, může horké kousky obalit v moučkovém cukru. A to je celé! Nechte tak den dva odležet a pak už jen pozorujte návštěvu, jak si spokojeně „chrochtá“ :o).

No a ráno si nezapomeňte pustit www.prozeny.cz. Protože i zítra zde najdete další recept, tentokrát na babiččina srdíčka. Tak určitě přijďte!

Reklama

Související témata:

Načítám