Článek
Vánoce už silně buší nejen na dveře, na peněženky a upřímně – dost brnkají i na nervy. Znám i takové lidi, kteří by vás dnes za větu „Už máš cukroví?“ nejradši zlostně zadupali do země. I pro takové případy však existuje řešení! A tím je rychlé, levné, prakticky bleskově hotové vinné cukroví.
A jelikož už času opravdu není nazbyt, podívejte se rovnou na recept.
Na 3 plechy vinného cukroví potřebujete: 28 dkg hladké mouky, 1 Heru, 7 polévkových lžic bílého vína. To je vše!
Teď ještě bleskový postup. Ze všech tří surovin vypracujte hladké těsto, které ani nenechávejte odpočívat v lednici. Připravte si silikonovou podložku nebo mikrotenové sáčky, na kterých můžete těsto vyválet.
Když je tenké asi 3 mm, vezměte do rukou vykrajovátka a můžete směle sázet třeba jedno srdce vedle druhého. Vykrojené tvary potom opatrně nožem přendejte na plech s pečicím papírem a vložte ho do předehřáté trouby. Pečte asi 10 minut na 180 stupňů.
Kdo chce vinné cukroví ještě vylepšit, může horké kousky obalit v moučkovém cukru. A to je celé! Nechte tak den dva odležet a pak už jen pozorujte návštěvu, jak si spokojeně „chrochtá“ :o).
No a ráno si nezapomeňte pustit www.prozeny.cz. Protože i zítra zde najdete další recept, tentokrát na babiččina srdíčka. Tak určitě přijďte!