Hlavní obsah

Michal peče: Rohlíkové pusinky

Foto: Mona Martinů

Křehké pusinky byly také fajnFoto: Mona Martinů

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kuchyň je svým způsobem alchymistická laboratoř, kde se dají spojit zdánlivě nespojitelné chutě. Důkazem je i čtvrtý recept od vás, čtenářek, který jsem vyzkoušel v rámci svého vánočního seriálu Michal peče cukroví. Zachutnají sladké rohlíkové pusinky babči Mariel i vám?

Článek

Z nějakého nevysvětlitelného důvodu věšíme každý rok na vánoční stromeček pěnové pusinky, které nikdo nejí. Jsou totiž příšerně sladké a hned po prvním skousnutí po nich začínají bolet zuby.

Její popis zní opravdu lákavě, co říkáte? Tak se na ty pusinky pojďme společně podívat pod lupou!

Foto: Mona Martinů

Díky rohlíkům nejsou tolik sladkéFoto: Mona Martinů

Na 3 plechy rohlíkových pusinek potřebujete: 50 dkg cukru moučka, 4 bílky, 10 dkg mletých ořechů, 5 rohlíků, šťávu a kůru z jednoho citronu

Postup:Nejprve z bílků vyšlehejte tuhý sníh. Do něj postupně zamíchejte cukr (pokud dáte o 10–15 dkg méně, pusinky budou stále ještě držet u sebe), přimíchejte citronovou šťávu a kůru.

Rohlíky (nejlépe den staré) nakrájejte na drobné kostičky nebo je rozemelte na robotu a opatrně je spolu s ořechy přimíchejte do směsi.

Foto: Mona Martinů

Rohlíky nakrájejte na drobné kostičkyFoto: Mona Martinů

Plech vyložte pečicím papírem a pomocí lžíce na něm tvořte malé hrudky (pusinky). Vložte do mírně předehřáté trouby (na 150 stupňů Celsia) a pečte, dokud se špičky pusinek nezbarví dorůžova. To je vše!

Foto: Mona Martinů

Pusinky tvořte lžícíFoto: Mona Martinů

Dobrou chuť vám přeje Michal i babča Mariel. A budu rád, když přijdete i zítra, protože je na řadě další čtenářský recept. Pochutnáme si na nepečené kokosové roládě od Míly!

Reklama

Související témata:

Načítám