Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Pořádný steak se salátem, to je večeře, které odolá málokdo. Tedy pokud není zapřísáhlý vegetarián.

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 2 ks hovězího steaku
  • 2 lžíce panenského olivového oleje
  • 1 hlávka listového salátu
  • 2 hrsti cherry rajčat
  • 1 lžička čerstvého oregana
  • 1 stroužek česneku
  • 100 g tvrdého sýra
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
Článek

Postup

01.

Stejky potřete olivovým olejem a 2 hodiny nechte odležet v pokojové teplotě. Na oleji zprudka orestujte celá cherry rajčátka, přidejte nasekaný česnek a oregano , promíchejte a ještě krátce prohřejte a stáhněte z ohně. 

02.

Hovězí steaky nyní z jedné strany zprudka orestujte na rozpálené pánvi z obou stran a mírněji dopečte, celkem asi 4 minuty z každé strany. Když je maso středně propečené, sundejte ho na talíř a osolte a opepřete. V každém případě nechte maso po stáhnutí z ohně ještě pár minut odpočinout. 

03.

Listový salát natrhejte, rozdělte na talíře, polijte pečenými rajčaty a posypte strouhaným sýrem. Navrch dejte nakrájené steaky.

Související témata:

Načítám