Hlavní obsah

Milostný kalendář pro rok 2017: Jaké polohy a techniky si užívat?

Foto: Jacob Lund, Shutterstock.com

S naším sexuálním kalendářem se v posteli rozhodně nudit nebudeteFoto: Jacob Lund, Shutterstock.com

Reklama

Co dělat v lednu, březnu či červenci? Každý měsíc se hodí pro jinou milostnou činnost a zájem. Pokud se chcete mít v roce 2017 co možná nejvášnivěji a nejpohodověji, inspirujte se intimním kalendářem!

Článek

Plánování milostných setkání? Dnes nutností! Sexuologové potvrzují, že pokud si v dnešní hektické době nehlídáte harmonogram svého milostného života, nebudete mít žádný. Co je vhodné rozvíjet? Vezměte to podle měsíců!

Leden

Měsíc plánování a nových začátků. Jste po svátcích unavení na sexuální reje? Nevadí. Leden by se pro vás měl stát obdobím poznání. Přemýšlejte, co pro vás i partnera milování znamená, vyptávejte se a pokoušejte se v mysli naladit na milence tak, abyste sexuální přitažlivost využili ke vzájemnému užitku. Myslete na to, že výjimečný, posvátný sex je spojen se změnou postoje. Tuto myšlenku si opakujte v každé volné chvíli.

Únor

Máte už zimy dost? V měsíci únoru, kdy milenci trpí sklíčeností, se proto soustřeďte na olejové výtažky vtírané do pokožky, provoněný byt, uvolňující horké koupele o samotě nebo ve dvou. Použít můžete třeba vonné výtažky z jalovce, růže, pelargonie, růžového dřeva či levandule. Zastavte se a snažte se s partnerem strávit čas o samotě aspoň dvakrát týdně. A pochopitelně nezapomeňte na den svatého Valentýna plný něhy.

Březen

Oscar Wilde prý jednou řekl, že podstatou romantiky je nejistota. A kdy jindy jí dát šanci když ne v měsíci astronomického jara? Britský sexuální poradce Glenn Wilson z londýnského Institutu psychiatrie zastává názor, že moudří milenci poznají, že spolu s tím, jak se rozvíjí jejich vztah, mění se i jejich sexuální zvyky a chování. A že ačkoli sex je stále důležitý, časem přestává být hlavní hnací silou vztahu.

Takže heslo? Nápady a tvořivost. Měňte oblečení, zajděte si na večeři, občas si zavolejte jenom proto, abyste si mohli říct, že se milujete. Více se vzájemně dotýkejte, líbejte, mazlete a objímejte.

Foto: Rawpixel.com, Shutterstock.com

Být spolu, jakkoli, ale pravidelně. To je základ spokojenosti každého vztahuFoto: Rawpixel.com, Shutterstock.com

Duben

3. dubna se slaví Mezinárodní den spodního prádla. Právě spodní prádlo, a v některých případech i šaty, mohou vnést velké rozdíly do stylu a pocitů při milování. Vzrušení z rychlého sexu dráždivě zvyšuje hedvábná jemnost šatů, vysoké podpatky či nahá kůže v kontrastu se sexy tílkem. Nakupte si pár nových kousků, nechte si při rychlovce sukni. Vyzkoušejte podvazky, dejte šanci sexy punčochám. A kdy? Hodí se vám třeba každá druhá sobota v tomto měsíci?

Květen

Lásky čas. Hormony se začínají bouřit. Co pilovat v tomto období? Masáž. Je vědecky podložené, že dvojice, které ji zařazují do předehry, k sobě mají blíž. Totiž, vyprodukovaný oxytocin, hormon lásky, důvěry a věrnosti, dost ovlivňuje emoce. Celý měsíc se zdokonalujte v masážních hmatech a tlakem prstů povzbuzujte sexuální energii. A líbejte se. Hodně.

Červen

Do dovolené daleko, erotické napětí stoupá. Červen je ideální dobou na změnu místa. Ostatně, podle údajů dlouhodobě sexuálně spokojených párů, milenci, kteří pravidelně opouštějí byt, udržují vášeň ve vztahu mnohem snadněji. Zajeďte si do lázní, na jeden večer přespěte v hotelu. Nezvyklé spontánnosti prý zmatou váš mozek, který začne produkovat dopamin a další chemické látky, jež stimulují touhu. Pakliže si výlety nemůžete dovolit, praktikujte metodu „půldenních dovolených“ a mějte sex, kdykoli jeden z vás bude chtít.

Červenec

Experimentujte s časovým harmonogramem. Nejvíce manželských párů se dostane do postele pozdě v noci. Špatně. Zkuste milování v dopoledních hodinách nebo brzy odpoledne, kdy budete mít více energie. To často vytváří příjemný rozdíl, a to zejména pro starší páry. Podle Kinseyho institutu většina lidí dosahuje vrcholu hladiny testosteronu v časných ranních hodinách. Nejvíc energie prý zase posbíráte přesně v 15 hodin.

Foto: George Rudy, Shutterstock.com

Experimentujte! Jedině tak se do vaší postele nedostane stereotyp, který zabíjí každý vztahFoto: George Rudy, Shutterstock.com

Srpen

8. srpna připadá na Mezinárodní den ženského orgasmu. S ním souvisí i hloubka pronikání. Nejhlubší proniknutí umocňují polohy, při nichž má žena stehna přitažená k tělu, takže například vy ležíte na zádech a kolena máte přitažená k ňadrům. Nebo jste na všech čtyřech. Na druhé straně, čím více se ohnutí stehen v kyčlích narovnává a čím více máte stehna u sebe, tím menší je průnik. A víte, kdy máte šanci na orgasmus největší? Den před menstruací, kdy jsou tkáně citlivější – a hromadí se tekutiny.

Září

Orální sex, exotické či klasické polohy. Tohle všechno už pravděpodobně znáte, ale už jste objevili kouzlo polštářů, které eliminují bolest krku, ramenou či paží? Pro pohodlí umístěte jeden či dva kousky pod pánev. V pondělí si nechte vypomoci podhlavníky, ve středu sáhněte po pěnovém kousku, sobotu zase zpestří relaxační „bonbonek“ pod trupem nebo boky. A nebojte, při nejběžnější frekvenci dvou až tří sexuálních setkání týdně (zdroj pražský Sexuologický ústav), vám září uteče jako voda!

Říjen

Úhel a rytmus – iniciativa na straně ženy, a to v pozici nahoře. Je to divoké, elektrizující a maximálně vhodné pro sychravé počasí. Pohupujte se dopředu a dozadu, vrťte, naklánějte se a škádlete milence tak dlouho, až to jeden z vás nebude moci vydržet. Vedle nešlápnete ani v případě, když si na celý měsíc zakážete svoji oblíbenou misionářskou polohu či pozici bok po boku. Uvidíte, že zakázané ovoce následně chutná nejlépe.

Foto: Kotin, Shutterstock.com

Jak dostat do erotiky trochu více šťávy? Třeba tak, že si některé oblíbené polohy zakážete...:-)Foto: Kotin, Shutterstock.com

Listopad

Výzkum kanadské univerzity Simon Fraser, jehož závěry uveřejnil časopis Perception, uvádí, že v období podzimu se zvyšují hladiny testosteronu, což znamená, že sexuální apetit je vyšší než kdykoli jindy. Tělo sice může být unavené, ale mozek reaguje na sebemenší erotické podněty. Využijte toho ke škádlení a domluvte se, že v listopadu vyzkoušíte aspoň dvě či tři nové techniky, polohy nebo postupy. Může se jednat o sex ve sprše, erotickou pomůcku, oddalování výstřiku semene, sex ve třech…

Prosinec

Zahřejte se sexem. U krbu, s pomocí nahřátého masážního oleje, speciálního vosku, v horké koupeli. Vhodné jsou i fyzicky náročnější polohy. V mezičase věnujte svoji pozornost erotickému mapování a vysledujte, jak určité části jeho těla reagují na vaši péči (a poté se vyměňte). Prosincová bilance se tedy nesmírně hodí. Další rok totiž zase budete o krok napřed…

A jaké plány na tento rok máte právě vy?

Reklama

Načítám