Hlavní obsah

Milujete exotiku? Vyzkoušejte dezert Tapioca Pearls

Foto: Dr. Oetker

Exotický dezert Tapioca Pearls bez lepku, vhodný i pro vegany a osoby s potravinovým omezenímFoto: Dr. Oetker

Milujete netradiční chutě a rádi zkoušíte něco nového? Pak je Tapioca Pearls, novinka od firmy Dr. Oetker, přesně pro vás! Fantastická lahodná chuť, atraktivní exotický vzhled a to vše bez lepku a ingrediencí živočišného původu, takže si na něm pochutnají vegani i lidé s potravinovým omezením. Neváhejte a vyzkoušejte tento jedinečný a originální dezert připravený z tapiokových perel z dalekého Thajska, který vám doslova roztančí chuťové pohárky.

Článek

Tapioca Pearls, tedy puding připravený z tapiokových perel, má kořeny v tradičních škrobových dezertech z jihovýchodní Asie. Co to ale přesně tapioka je? Perly tapioka pocházejí z hlíz manioku jedlého, který se pěstoval již 4 000 let před naším letopočtem. Maniok má velmi atraktivní nutriční složení, pyšní se totiž vysokým obsahem lehce stravitelných škrobů a neobsahuje lepek ani jiné alergeny.

Foto: Dr. Oetker

Novinka od Dr. Oetkera z tapiokových perelFoto: Dr. Oetker

Světem milovaná tapioka

Dezerty z tapioky jsou oblíbené po celém světě. Největší popularitě se těší především v Asii, Jižní a Střední Americe či Africe. Zatímco v Brazílii milují tapiokové perly vařené se skořicí, hřebíčkem a červeným vínem, v Indii je zase tapioka součástí oblíbené sladké rýžové kaše, která se podává nejen jako dezert, ale i jako hlavní chod. V Asii je nejčastěji kombinována se sladkým kondenzovaným či kokosovým mlékem a tropickým ovocem. Jihovýchodní Asie je rovněž původní domovinou oblíbeného bubble tea.

Tapiokové perly jsou lehce stravitelné, mají nízký obsah nasycených tuků, ale zároveň vysoký obsah sacharidů, vlákniny a dobrého cholesterolu. Dezert Tapioca Pearls je tak skvělým zdrojem energie a může být součástí bezlepkové diety. Pokud jej připravíte z rostlinného mléka, je vhodný také pro osoby s intolerancí laktózy.

Foto: Dr. Oetker

Příprava exotického dezertu je velmi snadnáFoto: Dr. Oetker

Dezert, který si zamilujete

Tapioca Pearls od specialisty na dezerty Dr. Oetkera nabízí originální recepturu, prvotřídní suroviny a zároveň snadnou a rychlou přípravu. Tapiokový puding můžete jednoduše připravit podle návodu na obalu z plnotučného mléka (500 ml), jeho rostlinných alternativ nebo ovocných šťáv a cukru. Výborně chutná například s kokosovým nápojem. Směs je nutné nechat hodinu nabobtnat, následně pomalým zahříváním přivést k varu a minutu povařit. Z jednoho balení získáte 4 lahodné porce, které v kombinaci s ovocem, hoblinkami čokolády, kokosem či oříšky vytvoří dokonalý souzvuk chutí. Dobrou chuť!

Doporučená maloobchodní cena Tapioca Pearls Dr. Oetker 70 g je 21, 50 - 23, 50 Kč.

Další inspiraci najdete na stránce www.oetker.cz

Reklama

Načítám