Hlavní obsah

Milujete zkrácené kalhoty? 5 tipů, jak je nosit i v zimě

Foto: Alones, Shutterstock.com

Foto: Alones, Shutterstock.com

Reklama

Už se nosí delší dobu, ale stále jste jim nepřišly na chuť? Možná je to nesprávným stylingem. Krátké kalhoty je potřeba zkombinovat tak, aby bylo jasné, že jde o trend, a ne o kalhoty, ze kterých jste v pubertě vyrostly.

Článek

Ať máte v oblibě rovný střih, slimky, ultra úzké kalhoty, či naopak široké nohavice, případně mrkváče, úplně všechny se nosí ve zkrácené délce. Nejčastěji nad kotníky. Ale letos uvidíte velmi často i kratší varianty, tzv. culottes, případně capri kalhoty, které mají délku od kolen do půli lýtek.

Kombinovat kratší kalhoty při dvaceti stupních není taková věda, horší je to teď, když se venku střídá mráz s deštěm a studeným větrem. I tak to ale jde. Naše tipy se vám mohou zdát lehce přehnané. Mějte ale na paměti, že právě v nezvyklých nápadech se dobře hledá inspirace pro běžné nošení.

1. Návrat manšestru

Manšestr chytá už od loňska druhou mízu, a pokud se vám líbí, jděte do něj. Na zimu je perfektní, je to totiž velmi hřejivý materiál. Kombinace světlejších hnědých a dalších zemitých odstínů je nyní jedním z největších hitů. Pokud ale nechcete vypadat úplně jako ze starých filmů Woodyho Allena, něčím hnědou nálož rozbourejte. Kromě našich tipů to může být černý kabát, sportovní mikina, případně metalický batůžek.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. manšestrové culottes Zara, 299 Kč, 2. fialové boty na podpatku Zara, 1599 Kč, 3. svetr s límečkem H&M, 349 Kč, 4. kostkovaný kabát Bershka, 1599 Kč, 5. kabelka přes rameno Mango, 599 KčFoto: Archiv firem

2. Skinny džíny elegantně

Nedáte dopustit na ultra úzké džíny? S délkou nad kotníky vypadají dokonale, především pak v kombinaci s klasickými černými či tělovými lodičkami. Ty ještě nějakou dobu nemůžete nosit venku, ale není stylovějších „přezůvek“ do kanceláře. Na přechod do práce a z práce skinny džíny bez problémů schováte do kozaček či polokozaček. Když vše doplníte volnějším černým svetrem z jemného úpletu, ležérní, ale výrazně sexy outfit na neformální pracoviště je na světě! Nadčasový kabát klasického nebo pánského střihu váš skvělý vkus ještě podtrhne.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. super skinny džíny H&M, 349 Kč, 2. černé lodičky H&M, 899 Kč, 3. jemný svetr Mango, 799 Kč, 4. šedý kabát Mango, 1299 Kč, 5. černá kabelka Dorothy Perkins, 799 KčFoto: Archiv firem

3. Oblekové kalhoty do města

I oblekové kalhoty se zkrátily, a co víc, začaly se nosit ve volnočasové módě. Do větší zimy je zkombinujte s vyššími botami (skvěle vypadají nějaké úzké, například ponožkové kozačky), a když je okolo deseti stupňů, můžete ukázat kotníky. Mokasíny jsou k nim stvořené, ale nosí se běžně také s teniskami. A protože spojit oblekové kalhoty se sakem umí každý, navrhujeme vzít k nim koženkovou bundu s kožíškem a elegantní minimalistický batoh, který vašemu okolí vyrazí dech.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. vínové kalhoty s příměsí vlny Selected Femme (prodává Zoot), 1149 Kč, 2. kožené mokasíny Vagabond, 2999 Kč, 3. bílý rolák Stradivarius, 229 Kč, 4. křivák s kožíškem Vero Moda, 1599 Kč, 5. kožený batoh Pieces, 3099 KčFoto: Archiv firem

4. Ukažte ponožky

Culottes, čili krátké široké kalhoty, se nosí už pár let. V zimě je ale většina žen nechávala na dně skříně. Trend viditelných ponožek teď vrátil tyto kalhoty zpět na scénu i v zimních měsících. Dají se nosit vysoce elegantně, my jsme však protentokrát zvolili mladistvou kombinaci tenisek, hravé mikiny a nafouknuté puffa bundy, kterou jste letošní zimu v ulicích nemohly přehlédnout. 

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. culottes Asos, 350 Kč, 2. tenisky Saucony, 2399 Kč, 3. mikina Stradivarius, 549 Kč, 4. puffa bunda Bershka, 899 Kč, 5. černá ledvinka Bershka, 349 KčFoto: Archiv firem

5. Úzké nohy, široké boty

Trend těžké obuvi se letošní zimu drží na špičce, a právě takové boty se s kratšími kalhotami kombinují výborně. Máte-li navíc rády oversized módu, tohle je tip přesně pro vás. Velká bunda výrazné boty opticky vyvažuje a úzkým kalhotám dodáte šmrnc zvířecím vzorem. Přes velkou bundu se nejlépe hodí batoh s jednoduchým designem.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. červené úzké kalhoty Zara, 299 Kč, 2. kotníkové boty Zara, 1299 Kč, 3. mikina s kapucí H&M, 499 Kč, 4. černá oversized bunda Stradivarius, 999 Kč, 5. černý batoh Braasi, 3800 KčFoto: Archiv firem

Tak co, vybraly byste si, nebo se vám ani teď krátké kalhoty nelíbí?

Reklama

Související témata:

Načítám