Článek
Jahody, třešně, maliny, borůvky, rybíz, ostružiny... Drobné letní ovoce se do těchto jogurtových muffinů skvěle hodí. A v zimě? Sáhněte po mraženém ovoci! Tenhle moučník se hodí jako skvělá snídaně, sladkost ke kávě a také se krásně vejde do svačinové krabičky.
Postup
01.
Formu na muffiny vyložte papírovými košíčky. V míse smíchejte prosáté mouky (klasickou i špaldovou, ale lze udělat jen z pšeničné), špetku soli, prášek do pečiva a jedlou sodu.
02.
Vejce vyšlehejte s cukrem do pěny. Zašlehejte jogurt, olej i vanilkový extrakt. Spojte postupně s moučnou směsí a vymíchejte hladké těsto.
03.
Ovoce nakrájejte na menší kousky a jemně vmíchejte do těsta, menší část ponechte na dozdobení. Těsto rozdělte do košíčků (naplňte je asi ze ¾) a navrch přidejte odložené ovoce.
04.
Muffiny pečte při 180 °C 20 až 25 minut dozlatova. Proveďte test špejlí a po upečení nechte vychladnout. Před podáváním poprašte moučkovým cukrem.