Hlavní obsah

Kančí maso s perníkovou omáčkou

Hodnocení:
(4)
Doba přípravy
1 hodina
Doba vaření
1 hodina
Náročnost
střední

Pátek je ve znamení příprav na víkendové hodování – s babi Pechovou si totiž uvaříme lahodné kančí s perníkovou omáčkou, které je na podzimní dny jako dělané. A příprava je snazší, než si myslíte!

Ingredience pro:
6 porcí
  • 1 kg kančí kýty
  • 50 g másla
  • 100 g slaniny
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • 3 stroužky česneku
  • 8 kuliček jalovce
  • 3 bobkové listy
  • 1/2 drceného kmínu
  • 1/2 lžičky tymiánu
  • sůl
  • pepř
  • voda
  • 4 lžíce povidel
  • 50 g perníku na strouhání
  • 1 cibule
Článek

Krok 1: Na rozehřátém másle lehce opečte na kostičky nakrájenou cibuli a špek, po chvíli přidejte oloupanou a na větší kousky nakrájenou mrkev a celer, celé stroužky česneku i na větší kousky pokrájené očištěné maso.

Foto: Jakub Jurdič

Krok 2: Ještě chvíli opékejte, aby se maso zatáhlo, poté přidejte všechno koření (jalovec, bobkový list, kmín a tymián), osolte, opepřete a zalijte vodou (skvělé je přidat i dvě deci červeného vína) tak, aby bylo maso ponořené.

Krok 3: Povařte do změknutí, a buď vyndejte maso a omáčku propasírujte přes sítko, nebo jen vylovte kusy zeleniny a koření.

Krok 4: Na závěr vmíchejte povidla a strouhaný perník podle chuti (omáčku také pěkně zahustí) a podávejte s karlovarským nebo houskovým knedlíkem.

Foto: Jakub Jurdič
ynezorPumanzeSaNyknalC