Hlavní obsah

Milování nejen pro klasiky

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Žena se při této poloze může absolutně uvolnitFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Misionářská poloha - umožňuje nekonečné mazlení, líbání a těsný kontakt s partnerem. Jelikož se s ní kolikrát začíná i končí pohlavní styk, patří mezi nejčastější polohy vůbec. Chcete prožít láskyplné milování? Pak je pro vás ta pravá!

Článek

Polohy, při kterých je muž nahoře, se považují za romantické. Zároveň dominantní role partnera zbavuje ženu odpovědnosti a fyzické námahy - může si tak pohlavní styk více užít.

Vidím lásku, cítím lásku

Klasická a dá se říci i kultovní poloha, jenž patří mezi velmi oblíbené u nových milenců stejně jako manželů po několika letech, se nazývá misionářská. Žena leží na zádech s roztaženýma nohama a muž tváří v tvář do ní proniká. Milenci se při ní mohou líbat, dotýkat a objímat. Navzájem vidí reakce svého protějšku a jsou si tak bližší. Žena se také může absolutně uvolnit a nechat se hýčkat. Pohled z druhé strany je jasný - mnoho mužů upřednostňuje „nadvládu" nad svojí partnerkou a častěji volí obdoby těchto poloh, což ale neznamená, že by neměli rádi aktivní milenky, jen je vede jejich „dobývací" pud.

Touha po oplodnění

Přirážení při misionářské poloze může být klidné a jemné, ale taky dychtivé a hrubé, podle aktuálních sexuálních chutí. Hloubka proniknutí se okamžitě změní, když žena přitáhne kolena k partnerově hrudníku. Nové pocity s sebou přináší i pohyby pánví nebo stahování a uvolňování pánevního svalstva, což ocení zejména penis schovaný uvnitř. Ten má vyšší pravděpodobnost, že ženu oplodní, neb misionářská poloha je velmi vhodná pro páry, které touží po založení rodiny. Po výronu semene se sperma lépe dostane hluboko k děložnímu hrdlu, když partnerka setrvá v poloze na zádech, kolena přitáhnutá k tělu, pod boky polštář. Napomůže tak spermiím přímou cestou zaútočit na své vajíčko.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Misionářská poloha má mnoho obměnFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Ač tato romantická poloha nepřináší žádné bouřlivé dobrodružství, je využívaná k překonávání problémů od strachu po sexuální trable, bolest po porodu atd. Navíc je variabilní, i když jsou její variace postavené na detailech. Příjemné je například přitažení ženiny nohy nebo obou k vlastnímu hrudníku.

Obměny

Partner, ležící mezi ženinými rozevřenými stehny, nadzvedne spodní část jejího trupu co nejblíže ke své pánvi. Při bolesti v zádech zase pomůže vypodložení polštáři.

Muž vkleče přizdvihne zadeček své partnerky, která zkříží nohy za jeho zády. Tato pozice nedovoluje hluboké proniknutí, ale zase uvolňuje přístup na pohlavní orgány ženy, které se tak mohou při milování dráždit a laskat.

Velice zajímavou obměnou je položení se na bok a zvednutí nohy. Milenec provede klasické odejmutí zepředu a penisem pronikne do pochvy. Partnerka svoji zvednutou nohu přes něj přehodí a oběma nohama ho semkne. Penis v této poloze dráždí spíše jednu stranu vaginy, nicméně je to zase něco jiného než v klasické póze.

Sama o sobě je misionářská poloha nezapomenutelnou polohou, která by se dala nazvat „srdeční záležitostí". Je symbolem toho, že žena po muži touží a odevzdává se mu. Muži si prostě přijdou na své a ten, který říká, že ne, nemluví pravdu.

A co vy? Máte ji taky ráda?

Reklama

Související témata:

Načítám