Hlavní obsah

Mističky z listového těsta

Hodnocení:
(0)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
35 minut
Náročnost
nízká

Pudink - asi nejznámější ve vanilkové a čokoládové verzi - je velice oblíbený u dětí i dospělých. My jsme si pro vás připravili recept na dezert s domácím pudinkem z listového těsta.

Ingredience pro:
5 porcí
  • 275 g listového těsta
  • 200 ml 30% smetany ke šlehání
  • 100 ml mléka
  • 1 vanilkový lusk
  • 4 žloutky
  • 3 lžíce cukru krupice
  • 1 lžíce bramborového škrobu
  • 3 lžíce vody
  • tuk na vymazání
Článek

Postup

Krok 1: Těsto nakrájejte na čtverce velké podle rozměrů formiček, mně to s těmi porcelánovými na muffiny vyšlo na pět porcí, přičemž pátou jsem slepovala z odřezaného těsta.

Krok 2: V kastrolku zahřejte smetanu s mlékem, přidejte vyškrábnutý vanilkový lusk i jeho slupku, přiveďte k varu a ihned stáhněte z plotny.

Krok 3: Žloutky vyšlehejte s cukrem do hladké pěny, přimíchejte zchladlou smetanu, ze které jste vyndali slupku lusku, a nakonec přidejte lžíci škrobu rozmíchanou v troše vody.

Krok 4: Formičky pro jistotu vymažte tukem, vystelte listovým těstem a nalijte do ní připravenou pudinkovou směs. Vložte do trouby vyhřáté na 180 stupňů Celsia a pečte asi 20 minut. Trochu zchladlé pečivo vyklopte z mističky, pokud máte, ozdobte mátou nebo meduňkou.

Nebo si domácí pudink udělejte jen tak do mističky.

ynezorPumanzeSaNyknalC
27. 3. 2012

Reklama

Sdílejte článek