Hlavní obsah

Domácí pudink

Hodnocení:
(0)
Foto: Archiv redakce
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
6 minut
Náročnost
nízká

Domácí pudink z mléka, kukuřičného škrobu a žloutků neobsahuje žádná barviva ani umělá aromata. Ochuťte ho vanilkovým extraktem nebo vyškrábnutou dření z vanilkového lusku.

Ingredience pro:
4 porce
  • 2 žloutky
  • 3 lžíce cukru
  • 3 lžičky másla
  • 2 hrnky mléka
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 špetka soli
Článek

Postup

Krok 1: Žloutky s cukrem ušlehejte do husté pěny a ochuťte vanilkovým extraktem. V třetině mléka rozmíchejte kukuřičný škrob a špetku soli. Zbývající mléko dejte vařit. Když začne vřít, přidejte 5 lžic ke žloutkům a dobře rozmíchejte. 

Krok 2: Do zbytku vroucího mléka nalijeme mléko se škrobem, za stálého míchání vařte na mírném ohni do zhoustnutí, pak přilijte žloutkovou směs a ještě chvíli povařte. Nakonec vmíchejte máslo.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.