Hlavní obsah
4,5
(2)
Foto: Africa Studio, Shutterstock.com

Foto: Africa Studio, Shutterstock.com

Domácí pudink z mléka, kukuřičného škrobu a žloutků neobsahuje žádná barviva ani umělá aromata. Ochuťte ho vanilkovým extraktem nebo vyškrábnutou dření z vanilkového lusku.

10 min.
Příprava
6 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 2 ks žloutků
  • 3 lžíce cukru
  • 3 lžičky másla
  • 2 hrnky mléka
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 špetka soli
Článek

Postup

01.

Žloutky s cukrem ušlehejte do husté pěny a ochuťte vanilkovým extraktem. V třetině mléka rozmíchejte kukuřičný škrob a špetku soli. Zbývající mléko dejte vařit. Když začne vřít, přidejte 5 lžic ke žloutkům a dobře rozmíchejte. 

02.

Do zbytku vroucího mléka nalijeme mléko se škrobem, za stálého míchání vařte na mírném ohni do zhoustnutí, pak přilijte žloutkovou směs a ještě chvíli povařte. Nakonec vmíchejte máslo.

03.

Nalijte do mističek, nechte ztuhnout. Před podáváním můžete ozdobit piškoty.

Reklama

Načítám