Hlavní obsah

Módní hrátky pro odvážné

Foto: New Yorker

Černá kožená bunda - základ šatníkuFoto: New Yorker

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Máte doma -náctiletého syna, který vás dokáže přivést k úžasu svým oblečením? Nevíte, jestli máte protestovat, nebo to potichu vydýchat? Je v pubertě a poslední, co by chtěl, je, abyste mu mluvila do oblečení. Vždyť tomu vůbec nerozumíte! Zkuste jeho módní hrátky pochopit.

Článek

Co na tom, že jste mu doteď zastrkávala podolek do kalhot. Hlavně už to nedělejte! Všechno, co se vrství a přečuhuje, je to správné. Proč nosí tak těžké boty a ještě k tomu v létě? Nebo odchodí celou zimu v teniskách? Protože to káže jeho styl. Neděste se, chodí tak všichni a s vychováním to nemá nic společného. Mlaďoši mají svá pravidla, tak je respektujte.

Iluze intelektuála

Objevuje se styl čerpající z americké beatnické generace umělců a spisovatelů. Kárované košile, t-shirty a roláky se nosí volně přes úzké kalhoty. Klíčem k tomuto trendu je především vrstvení, kdy jsou právě spodní vrstvy vystavené na odiv. Doladěné černými nebo károvanými klobouky, nebo objemnými barety pestrých barev, šála čím delší tím lepší. Je to propojení elegance s neformálním oděvem. Rozhodně po něm nechtějte přízemní věci, jako je uklízení poházených svršků.

Černý ďábel v rockovém stylu

Nosí váš chlapeček černou a zase jen černou? Dopřejte mu to. Jsou to trendy inspirované současnou londýnskou klubovou scénou vycházející z rockových vlivů 50. let spojené s moderním undergroundovým stylem. Černá je dominantní barvou, napříč spektrem prosvětlená neonovými barvami. Bundy z přírodní kůže, džínové kombinované s kožešinou a „bomber" bundy jsou doplněny džíny rovného střihu ohrnutými ke kotníkům. Poslední tečkou jsou ocvočkované kšandy a těžké „pracovní" boty.

Foto: Topman

Mix elegance a neformálního styluFoto: Topman

Army styl

Vysoké boty, kalhoty zastrčené do nich, jednoduchá volná sáčka s vycpávkami nebo naopak s dvouřadovým zapínáním umocňují vojenský vzhled, pod nimi jsou jednoduché košile nebo asymetrická trika s kapucí. Vlněné kabáty jsou střižené v „A" linii. Doplnit se můžou úpletovou kuklou, rukavicemi bez prstů a výraznými koženými pásky. V žádném případě by mu ale nevyhovoval vojenský dril.

Outdoorová volnost

Vzdušná trička s potisky ve stylu amerických indiánů kombinovaných se vzory lebek. Mikiny se neobejdou bez jednoduchých grafických potisků, neměla by jim chybět kapuce, čím volnější tím lepší. Všechno je to v kombinaci barev bílé, šedé, černé a matně modré nebo fialové. Navrch se nosí teplé vlněné bundy nebo kožené s vlněnou vsadkou. Kalhoty jsou co nejširší, aby byly pohodlné a nebránily v pohybu, na nohách tenisky za každého počasí. Nově se objevují blyštivé aplikace na tričkách a bundách. Na hlavách vlněné čepice, kapuce nebo šátky, které chrání před větrem a chladným počasím.

Byl vám některý ze stylů povědomý a známý? Napište nám, co si váš teenager obléká!

Související témata:

Načítám