Hlavní obsah

Módní SOS: Čtenářka Jana zhubla 14 kilo. Co pro ni stylistka vybrala?

Foto: Filip Matušinský

Do rukou stylistky jsme svěřili osmadvacetiletou čtenářku Janu. Co všechno pro ni vybrala?Foto: Filip Matušinský

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Inspirovat se, získat cenné rady přímo od stylistky a kompletně překopat svůj šatník. Osmadvacetiletá Jana za poslední měsíce výrazně zhubla a teď je načase, aby se postavila další výzvě. Té módní.

Článek

S módou si prý Jana nikdy příliš nerozuměla: „S oblékáním bojuji snad odjakživa, nikdy jsem neměla cit pro kombinace a pořád jsem doufala, že z toho nějak vyrostu,“ říká se smíchem čtenářka, která je se synem na mateřské dovolené.

„Jako máma bych chtěla působit elegantněji, ale zároveň být i odvážná, bohužel ale nevím, kterým směrem jít,“ dodává Jana, která se nejlépe cítí v džínech a triku. Motivací je pro ni i její nová postava. Jana obula tenisky, začala sportovat, zdravěji jíst a postupně se zbavila čtrnácti kil. Výsledek? Velikost 40–42 a štíhlá, pevná postava, která si o nápadité oblečení doslova říká.

Foto: archiv čtenářky

Jaký má dnes Jana vztah ke sportu? Tato fotka asi mluví za vše :-)Foto: archiv čtenářky

Módní kontrasty

Kožená bunda byla jedním z kusů, který si chtěla čtenářka vyzkoušet. Nosit se dá téměř ke všemu, nejlépe ale vypadá s kontrastními prvky, například se sukní. Pohrát si doporučujeme také s jednotlivými vrstvami a délkami. Zespodu bundy nechte klidně vykukovat džínovou košili, jak radí stylistka Mariya, nebo obdobně dlouhý kardigan.

Foto: Filip Matušinský

Na foto: sukně (Promod, 949 Kč), bunda z umělé kůže (Topshop, 1999 Kč), triko (Van Graaf, 1999 Kč), džínová košile (New Yorker, 529 Kč), boty (Deichmann, 799 Kč), náhrdelník (Lindex, 199 Kč)Foto: Filip Matušinský

Dvě jsou více než jedna

Ani výrazné barvy nebývají rády samy. Zkuste stejně jako naše stylistka oprášit color blocking trend a zkombinujte oranžovou s modrou. Dvojice si bude skvěle rozumět s černobílou pouzdrovou sukní. Ta by mimochodem neměla chybět žádné ženě, která vlastní ploché bříško. Širší boky ani větší pozadí oproti tomu nejsou překážkou.

Foto: Filip Matušinský

Na foto: sukně (F&F, 529 Kč), oranžový svetr (Marks & Spencer, 1099 Kč), uvázaný modrý svetr (Marks & Spencer, 899 Kč), boty (Topshop, 1299 Kč), prsten (Aldo, 199 Kč), náušnice (C&A, 129 Kč)Foto: Filip Matušinský

Foto: archiv firem

Svetry ve výrazných odstínech osvěží podzimní šatník. Ke které barvě se přikloníte?Foto: archiv firem

Malé červené

Krásné červené šaty, které kopírují postavu, si může Jana obléct na večírek ale i rande s manželem :-). Pokud byste si se svou postavou nebyly stoprocentně jisté, vyzbrojte se tělovým body. Stahovací prádlo rozhodně není jen pro dámy s velikostí XXL, výborně koriguje ony drobné nedostatky.

Foto: Filip Matušinský

Na foto: šaty (Marks & Spencer, 1799 Kč), náhrdelník (Dyrberg/Kern, info o ceně v obchodě), boty (Deichmann, 499 Kč)Foto: Filip Matušinský

Pohodlně i stylově

Při pohledu do ulic to často vypadá, jako by byly džíny s tričkem jedinou pohodlnou variantou. Jít na to přitom můžete i jinak. Stačí, když pro jednou vyměníte denim za jiný typ kalhot a místo trika s potiskem obléknete kombinaci košile a módní mikiny (nikoli té na zip s kapucí). Využít také můžete teniskového trendu – v barevném páru můžete běhat celý den a ještě budete vypadat skvěle.

Foto: Filip Matušinský

Na foto: košile (Promod, 499 Kč), kalhoty (F&F, 649 Kč), mikina (Lindex, 1299 Kč), tenisky (Deichmann, 399 Kč), náramky (Promod, 449 Kč/3 kusy)Foto: Filip Matušinský

Foto: archiv firem

Tenisky rozhodně nepatří jen na sport. Které byste si z fleku obuly?Foto: archiv firem

Vínové slimky

Stylistka čtenářku důvěrně seznámila také s úzkými kalhotami, které se dají nosit v ležérním i poněkud elegantnějším podání. Vínové slimky můžete doplnit vzorovaným či potištěným vrškem, ať už ve formě topu nebo jako v našem případě tenké bundičky. Ta mimochodem může v zimě snadno suplovat svetr.

Foto: Filip Matušinský

Na foto: kalhoty (Van Graaf, 1299 Kč), top (Lindex, 599 Kč), bundička (Promod, 1699 Kč), náušnice (C&A, 149 Kč), boty (Marks & Spencer, 699 Kč), kabelka (Marks & Spencer, 1299 Kč)Foto: Filip Matušinský

Chcete si i vy nechat poradit s šatníkem a stát se hvězdou našeho módního článku? Máte možnost! Své aktuální fotografie včetně telefonního čísla posílejte na e-mail jana@prozeny.cz!

Reklama

Načítám