Hlavní obsah

Móda léto 2011: Super inspirace

Foto: Thinkstock

Podívejte se na letní modely příštího létaFoto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Léto je ještě v plném proudu, ale módní vlny nepočkají! Už se hlásí se svými modely pro rok 2011. Takže pokud chcete být o krok napřed a vědět, které kousky i příští rok využijete, podívejte se, co se bude nosit. My už totiž víme, v čem se budete příští léto procházet s vaším miláčkem na plážích.

Článek

Pro inspiraci jsme si zašli na módní přehlídku sportovní značky Oxbow, která se k nám opět vrací na trh. Barvy, střihy a materiály, které budou IN, jsou k vidění na videu zde:

Barevná pestrost

Na rozdíl od zimního období, kdy se spíše oblékáme do usedlejších barev, v létě klidně můžeme upustit uzdu fantazii a svůj šatník probarvit pestrými vzory. Podle prvních prognóz bude vládnout tradiční bílá, ale také lila, zelenkavá, žlutá a lososová, sytě modrá, černá a oranžová. Ideální kombinací je vzorovaný kus oblečení doplněný o sladěné jednobarevné kousky nebo naopak. A budeme to mít docela jednoduché, návrháři totiž předpovídají, že barvy poletí všechny! Takže neuděláme chybu, ať si vezmeme jakoukoli. Pozor jen na kombinování vzorů – to se moc slušet nebude. Stále trendy bude kostka nebo hravé pestrobarevné kruhy a nesmrtelné zvířecí vzory. Tyto modely si tak ve skříni rozhodně ponechme.

Hravé střihy

Co se týče střihů, převládají mírně vypasovaná trička a halenky. Knoflíčky odshora dolů nic nezkazíme, stejně jako volánky kolem rukávů. Na sport se ovšem nejlépe hodí volnější bavlněné věci, které se ale nosí každé léto. Sukýnky i šaty budou minimalisticky krátké. Pokud nepatříme k příznivkyním krátkých délek, zvolme kraťasy v jakékoli délce nebo pohodlné tenké kalhoty.

Když milujeme klasiku

Pokud se na barevné vzory necítíme a raději dáváme přednost usedlejší eleganci, žádný problém. V kurzu budou opět všechny odstíny hnědé a béžové a také zelené. Návrháři nezapomněli ani na šedou. Všechny tyto barvy se ideálně kombinují s bílou a je úplně jedno, jakých jsme proporcí. Bílá sluší každému věku i tělesné konstituci. Jediné, na co je dobré se při výběru soustředit, je pohodlnost nošení. Pokud ovšem toužíme vypadat štíhleji, zvolme černou, která vládne všem sezonám a skvěle se kombinuje se všemi barvami.

Pokrývku hlavy sladíme s kabelkou nebo botami

Kromě sportovní kšiltovky se můžeme vyzdobit praktickým kloboučkem, šátkem nebo čepicí s kšiltem. Nemusí nutně zůstat u jedné barvy. Pokrývky hlavy budou stejně jako celé léto zářit barvami a vzory. Pokud se rozhodneme pro větší odvaz, zkusme to sladit s botkami ve stejném duchu nebo s kabelkou. Trendy v botách vykazují podobný styl jako letos – kotníkové sexy sandálky na vysokém podpatku nebo bez. Móda tedy bude ryze ženská, což nás těší!

Já už jsem si vybrala a co vy?

Reklama

Související témata:

Načítám