Hlavní obsah

Moje frnda - co o ní víte?

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Přečtěte si o věčném tabu...Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Další z mnoha velmi otevřených knih, která je jakousi sondou do světa ženského klína. Pro některé skvělý průvodce pro mladá děvčata, pro jiné zase  kniha tak trochu o ničem. Co v ní tedy vlastně najdeme?

Článek

Tak především může být nevšedním druhem slovníku synonym. Češtináři-badatelé si mohou svůj slovník obohatit o takové perly, jako je Broskvička Sladká, Lasturka Růžová, Buchtička, Pokladnice Zlatá nebo Mašina. A to je opravdu jen to jemnější a vybrané výrazivo.

Jistě zajímavá je i studie „účesů frndy". Dokázali byste rozluštit, co se skrývá pod názvy Pankerka, Emo, Černá Madona, al Abdullah, Skínka či Růže z Jericha? Kniha je doplněna kreslenými vtipy kreslíře Lubomíra Lichého a je psána formou stručných dialogů dvou „frnd".

Rozhodně bychom neměli opomenout i informativní část knihy. V ní jsou mj. popsány ženské pohlavní orgány, praktické rady týkající se menstruace a bezpečnosti na toaletách (co se hygieny týče).

Kniha je vynikajícím dárkem pro muže, který se rád spolu se svými kamarády nahlas zasměje. Odvážnější rodiče ji mohou darovat i své dceři nebo synovi. To ale pouze v případě, že se sami domníváte, že už stejně všechna sprostá slova znají a že publikace jim poslouží nejen jako podnět ke smíchu, ale i jako základní zdroj poznatků ze sexuální výchovy.

Foto: Nakladatelství XYZ

Obálka knihy Moje frndaFoto: Nakladatelství XYZ

Věra Dumková: Moje frnda Ilustroval Lubomír Lichý Brožovaná, 32 stran, 79 Kč Vydalo Nakladatelství XYZ

Reklama

Načítám