Hlavní obsah

Mrkvový krém s chilli a zázvorem

Hodnocení:
(0)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
40 minut
Náročnost
nízká

Přituhující teploty nedovolí trávit příliš času venku a po návratu do vyhřátého domova se něco dobrého na zahřátí hodí. Zkuste recept na mrkvový krém s chilli a zázvorem od redaktorky Jany!

Ingredience pro:
4 porce
  • 1 kelímek zakysané smetany
  • 4 lžíce dýňových semen
  • čerstvý mletý pepř
  • sůl
  • 1 červená chilli paprička
  • 3 cm zázvoru
  • 1.5 l vody
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 4 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 700 g mrkve
  • 2 brambory
Článek

Postup

Krok 1: Cibuli nakrájejte najemno, česnek jemně nasekejte a oboje zpěňte na oleji. Mrkev oškrábejte, nakrájejte na kousky a přidejte ji k lehce zlátnoucí cibuli, kde ji také nechte chvíli restovat.

Krok 2: Mezitím oškrábejte a nakrájejte na kostičky brambory nebo batátu. I ty nakonec přidejte do hrnce, zalijte vodou asi 2 centimetry nad hranici zeleniny, přidejte polovinu nastrouhaného zázvoru a vařte asi 25 minut doměkka.

Krok 3: Měkkou zeleninu ponorným mixérem rozmixujte na krém, dochuťte zbytkem zázvoru, solí, pepřem a jemně nasekanou chilli papričkou. Polévku podávejte dozdobenou lžící zakysané smetany a posypanou nasucho opraženými loupanými dýňovými semínky.

Z mrkve můžete také připravit báječné křupavé mrkvové placky.

ynezorPumanzeSaNyknalC
10. 12. 2013

Reklama

Sdílejte článek